Almanyada Benzin Fiyatları Ne Kadar 2023

Benzin, mazot ve akaryakıt fiyatlarının Almanyada ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler, bu makaleyi okuyabilir. Almanyada benzin fiyatları 2023 konusunda başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde mazot, benzin ve dizel fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Çoğu vatandaş, yurtdışına gidip orada çalışarak para kazanmayı ister.

Almanyada Benzin Fiyatları 2023

Akaryakıt ürünlerine arka arkaya gelen zamlardan sonra vatandaşların çoğu acaba sadece ülkemizde mi, fiyatlar artıyor diye düşünebilir. Ancak başta Almanya olmak üzere Fransa, İtalya ve Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamında akaryakıt ürünleri fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bunun nedenleri arasında brent petrol varilinin 87 doların üzerine çıkması gösterilmekte. Brent petrolde yaşanan olası artışlar ne yazık ki, akaryakıt ürünlerinin tamamını etkiliyor.

Almanyada benzin fiyatları 2023 ocak ayı itibari ile aşağıdaki şekilde güncellenmiştir. Buna göre ödemeleri ister euro isterseniz de dolar bazlı ödeyebilirsiniz.

  • Almanyada benzinin litre fiyatı 1.747 euro yani 1.885 dolar olarak istasyonlarda satışa sunulmuştur.
  • Almanyada benzinin galon fiyatı 6.113 euro yani 7.135 dolar olarak satışta

Yukarıdaki fiyatların 21 ocak 2023 tarihi itibari ile güncel olarak verildiğinin altını çizelim. Yani benzinin litresi 1.74 euro olarak verebiliriz. TL’ye çevirmek istediğimizde Almanya’daki benzinin fiyatı Türk lirası olarak 35 TL şeklinde. Ülkemizde ise benzinin fiyatı litre bazında sadece 20 TL diyebiliriz. Ancak Avrupa ülkeleri ile ülkemizi kıyaslamak hata olacaktır. Zira ülkemizdeki asgari ücret 455 dolar iken Almanya’da asgari ücret 2023 yılı itibari ile saatlik olarak 14 euro!!!! Yani Almanya’da çalışan Hasan arkadaşımız 1 saat içinde 250 TL kazanıyor ortalama. Günde 8 saat çalıştığını düşünürsek; gerisini size bırakıyorum.

Almanya Mazot Dizel Fiyatları 2023

Bildiğiniz gibi dizel araçlar hızla artmıştı tüm dünyada. Üstelik dizel araçların, benzinli araçlara oranla daha verimli olduğu düşünülse de, akaryakıt fiyatları açısından olumsuz tutarlar ile karşılaşıyor tüketiciler. Almanya mazot ve dizel fiyatları 2023 ocak ayında yapılan zamlar sonrasında artışa geçmiştir. Buna göre dizel fiyatlarına bakarsak;

  • Almanyada dizel litre fiyatı 1.553 euro yani 1.771 dolar olarak istasyonlarda satışa sunulmuştur.
  • Almanyada dizel galon fiyatı 5.879 euro yani 6.704 dolar olarak satışta

yukarıdaki fiyatların 21 ocak 2023 Almanya dizel fiyatları olduğunu belirtelim. Sadece Almanya’da değil, tüm ülkelerde dizel, benzin ve mazot fiyatları artışa geçmiştir. Öte yandan doğalgaz maliyetlerinin artması firmaların bu maliyeti, doğrudan tüketicilere yansıttığını belirtelim. Çoğu insan yurtdışında hayat pahalılığından şikayetçi durumunda. Oysa ki, bizlerin araştırmalarına göre ülkemizde kazanılan mesai ücretleri ile Almanya da sıradan bir vatandaşın saatlik ücreti arasında neredeyse 8 kat fark olması!

Almanya ülke ekonomisi bakımından incelendiğinde çok başarılı bir yönetime sahiptir. İnsanları ve turist açıdan sürekli kendilerine çeken bir özelliğe sahip olması, ülkenin refah seviyesinin yüksek olduğunu göstermektedir. Günümüz şartları incelendiğinde çoğu Türk vatandaşımız orada çalışmaya gittikten sonra neredeyse %1 oranında geri dönmekte. Orada kazanılan paralar ile Türkiye’de yatırım yapılıyor ve yıllar sonra büyük zenginlik sınıfına dönüşüyorlar.

Avrupa Benzin Fiyatları 2023

Almanyada benzin fiyatları ile Avrupa ülkelerinde bulunan ve satışa sunulan benzini kıyaslamak isteyebilirsiniz. Zira et, alkol, sigara fiyatları Almanya’da olduğu gibi çoğu ülkelerde farklı fiyatlar ile satışa sunulur. Avrupa benzin fiyatları 2023 yılı itibari ile

avrupada benzin dizel mazot fiyatları
avrupada benzin dizel mazot fiyatları

şeklinde verilmiştir. Peki Avrupa ülkeleri ile Doğu ülkeleri arasında nasıl bir fark ortaya çıkıyor benzin fiyatlarında. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz. Benzinin çıktığı ülkelerde benzinin fiyatı daha ucuzdur. Örnek vermek gerekiyorsa en ucuz benzin satılan ülkeler 2023 itibari ile

  • Venezuela benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.025 dolar
  • İran benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.051 dolar
  • Angora benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.298 dolar
  • Suriye benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.316 dolar
  • Cezayir benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.329 dolar
  • Irak benzin fiyatı 2023 yılı itibari ile 0.514 dolar

şeklinde sıralanmıştır. Verileri https://tr.globalpetrolprices.com adresinden aldığımızı belirtelim. Elinizde döviz var ise ülkemize en yakın İran, Suriye ve Irak üzerinden benzin, dizel vb. ürünleri satın alarak kara geçebilirsiniz. Tabi bu ülkelere girmek içinde turist vizesi almak zorundasınız. Almanya’da ne ucuz diyorsanız, kesinlikle asgari ücrete göre fiyatların şekillendiğini bilmelisiniz. Orada asgari ücret yüksek olabilir ancak ev kiraları Almanya‘da 1000 – 2000 euro arasında değişir. Et fiyatları Almanya‘da 1kg 6 euro’dan başlar. Almanya alkol fiyatları 2023 yılı kapsamında 4 euro’dan satışa sunulur tabi birçok alkol çeşidi olduğunu belirtelim.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku