PTT Personel Alımı 2022 Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT Personel alımı 2022 yılında nasıl gerçekleştiriliyor? PTT personeli olabilmek için gereken şartları ve alımlar hakkında detaylı bilgileri, bu içeriğimizde sizlerle paylaşacağız. Aynı zaman da PTT Personel alımı başvurusu nasıl yapılır ve PTT Engelli personel alımı hakkında bilgilerde sunacağız. PTT yılın belli periyotlarında personel alımları gerçekleştirmektedir. Bu alımlar farklı dallarda yer alabilmektedir. Yani lise mezunu da alıyor, üniversite mezunu da, engelli personel alımı da oluyor. Zaten belli sayıda personel çalıştıran işletmelerin yine belli oranda engelli personel çalıştırma zorunluluğu yasa gereği yapılmak zorunda.

PTT Personel Alımı 2022

Her yıl olduğu gibi PTT Personel alımı 2022 yılında da gerçekleştirilecektir. Hatta 2021 yılı sonunda bile alımlar mevcuttur. Peki alımlar hangi alanlara ve hangi koşullarda yapılmaktadır? PTT Personel alımı başvurusu nasıl gerçekleştirilir? PTT engelli personel alımı 2022 yılı sonuna doğru olacak mı?

PTT Personel alımlarında, KPSS şartı arandığını hatırlatmakta fayda var. PTT Memuru olabilmek için gereken şartlar içerisinde ilk madde KPSS sınavına girmek ve istenilen minumum puanı alabilmiş olmaktır.

PTT işletmesinin, geçtiğimiz dönem içerisinde yapmış olduğu açıklama da, ortalama 55.000 personel alımı gerçekleştireceği açıklanmıştı. Hiç azımsanmayacak bu rakam, Türkiye geneli içerisinde, bir çok alanda gerçekleşecek. Yani burada orta okul mezunundan, üniversite mezununa kadar alımlar mevcut. Tabi burada, PTT Engelli personel alımı 2022 yılında da yapılacak, yapılmak zorunda. Bu kadar personel alımı yapan bir işletmenin, engelli personel almayacağı zaten yasa gereği mümkün değil. PTT Personel alımı 2022 yılı için detaylar nedir peki?

PTT Personel Alımı 2022
PTT Personel Alımı Başvurusu

PTT’nin yapacağı alımlarda, alacağı personellerin alanları şu şekilde listelenmektedir;

  • Gişe Görevlisi, Veznedar
  • Kargo Görevlisi, Kargo Teslim Görevlisi, Kargo Şube Teslim Alma ve Veznedarları,
  • Kargo Depolarında Çalıştırılacak Personel, Kargo Dağıtımı ve Taşımacık Yapacak Şöför,
  • PTT Dağıtıcı, Şube İçi Evrak Memuru

PTT Personel alımı 2022 yılında bu alanlarda gerçekleşecektir. Bu verilen listede PTT Engelli personel alımı da yapılacaktır. Resmi duyurularda tam olarak hangi kontenjana ne kadar alım yapılacağı duyurulacaktır.

PTT Personel Alımı Başvurusu Gereken Şartlar 2022

2022 yılında yapılacak olan PTT personel alımı başvurusu konusunda, gereken şartlarda belli oldu. Bu şartlar şu şekilde listelenmektedir;

  1. Erkek adaylar için 22 yaşından küçük olmamak, 32 yaşından da büyük olmamak.
  2. Bayan adaylar için 18 yaşından küçük olmamak, 27 yaşından da büyük olmamak.
  3. Erkek adaylar için aranan boy şartı 1.73 CM’den kısa olmamak.
  4. Bayan adaylar için aranan boy şartı 1.64 CM’den kısa olmamak.
  5. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık sahibi olmak ve herhangi bir kamu hizmetinden mahrumiyet almamış olmak.
  6. Erkek olan adaylar için askerlik konusuyla ilgili bir sorun bulunmaması. Askerlik şartı ya da muaf olmak.
  7. Kamu Personeli Seçme sınavında, PTT tarafından istenen taban puanı almış olmak.
  8. Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan malulen veya normal emekli olmamış olması.
  9. Alım yapılacak olan bölümler için istenen mezuniyet yeterliliğini diploma ile sağlamak.
  10. Madde bağımlısı olmamak ve bundan dolayı bir suç işlememiş olmak. Aynı zamanda bundan dolayı ceza yememiş olmak.

Bu şartları karşılayan bireyler, PTT memuru olabilirler. Tabi bu sadece aranan şartlardır, gerekli mülakat ve diğer şartları da karşılamak gerekmektedir.

PTT Gişe Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?

PTT bünyesinde, gişe görevlileri aynı zamanda vezne görevi de gördükleri için belli şartlar aranmaktadır. Gişe görevlileri PTT için en kritik görev konumlarından bir tanesidir. Peki nedir bu şartlar?

  • En az 2 yıllık üniversite mezunluğu. Bu üniversite Yüksek öğretim kurumu tarafından onaylanmış olmalıdır.
  • Devlet hastanelerinin sağlık kurulları tarafından bu işi yapmaya uygun raporu almak.
  • Kamu personeli seçme sınavından P3 puan türünden en az 70 taban puanı almış olmak.
  • Akıl ve ruh sağlığının çalışmasına engel olmayacağına dair sağlık raporuna sahip olmak.

PTT Personel Alımları Dağıtım Ekibi

Dağıtıcı personel olmak için de belli şartlara sahip olmak gerekmektedir. Bu şartları karşılayamayan adayların başvuru yapma şansı bile bulunmamaktadır. Peki PTT Personel alımı dağıtım ekibinde çalışabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir?

  • Yine büro vezne memurluğunda olduğu gibi, üniversitelerin en az 2 yıl mezunu olmak. Yani yüksekokul şartı aranmaktadır ve bu YÖK tarafından onaylanmış bir üniversiteden sağlanmalıdır.
  • Son yaptığınız başvuru tarihinde B ve A2 ehliyet sınıfını elinde bulundurmuş olmak.
  • Kamu personeli seçme sınavında, P93 olan puan türünden minumum 60 puan almak. Yani 60 puan altında alanlar başvuru yapamazlar.
  • Bayanların en az 1 metre 60 CM boy uzunluğuna sahip olması gerekmektedir.
  • Erkek adaylarda ise aranan boy aralığı 1 metre 68 santimetre uzunluğudur.
  • Türkiye’nin tüm illeri ve iklimine uyum sağlayabilecek koşullarda sağlıklı olması ve bu alanda sağlık raporuna sahip olması gerekir.
  • Tüm tam teşekkürlü devlet hastanelerinden sağlık raporu ve bu işte çalışabilir raporu almak.

PTT Dağıtım ekibi şartları bu şekilde yer almaktadır. Yine bir üst madde de açıkladığımız gibi, bu sadece ön giriş/başvuru için gereken şartlardır.

PTT Logo
PTT Personel Alımı 2022

PTT Engelli Personel Alımı 2022

PTT’nin açıklamış olduğu alım ilanlarında engelli personel alımının da yapılacağını belirtmiştik. PTT Engelli personel alımı konusunda aranan temel şartlar nelerdir? Adayların hangi şartları sağlamış olması gerekmektedir?

  • Devlet hastanelerinden alınmış minumum %40 engel oranına sahip engelli raporu.
  • Engelli olduğu alanın, çalışılacak departmanda çalışmaya bir sorunun olmadığı sağlık raporu.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak. Bu madde de üst yaş sınırı henüz belli olmadı ancak açıklandığı anda konuya ilave edilecektir.
  • Engelin herhangi bir zihinsel ve psikatri alanlarında olmaması gerekmektedir.

Engelli personeller için şimdilik aranan temel şartlar bunlardır. Tabi bu aranan şartlar, başvuru tarihine yakın detaylı olarak yine açıklanacaktır. İstenilen evraklar ve gerekli şartlar da yine güncelleme bekleniyor.

PTT Sınavları Nasıl Yapılır?

PTT personel alımları için KPSS şartı aradığı gibi, birde kendi içerisinde sınav yapmaktadır. Bu sınav nasıl detayları nedir, sınav içeriği ve gereklilikleri nelerdir şimdi bunun hakkında bilgi vermek istiyoruz.

PTT Sınavları sözlü mülakatlar ve yazılı olan sınavlar olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. PTT Personel alımı başvurusunda sözlü mülakat mutlaka olmaktadır, bazı durumlarda yazılı sınavlarda gerçekleşir. PTT Sözlü mülakat soruları ve orada gerçekleşen işlemler şu şekilde yer alır;

  • Sözlü mülakatlarda, genel duruş, görünüş, konuşma ve iletişim gibi detaylar yer almaktadır. İşe alınacak personelin genel görünüş olarak bu şartları karşılayıp karşılayamadığı sözlü mülakatlarda gerçekleştirilir.
  • Sözlü mülakatlarda genellikle zor sorular yer almaz. Sözlü mülakatın amacı genel olarak yeterlilik ölçmektir.
  • Sözlü mülakatlarda ingilizce seviyesine bakılmaz ve ingilizce konuşulmaz.
  • Genellikle Türkçe ve dil bilgisi soruları yer alır, temel olarak coğrafya soruları yöneltilir. Bu sorular temel seviyede yer almaktadır.
  • Mantık soruları da bazen yöneltilir ve burada kişinin sayısal ve görsel zekâsı hakkında bilgi edinmek istenir.
  • KPSS sınavlarından alışık olduğumuz temel yurttaşlıkla ilgili bir kaç soruda yöneltilebilir.

PTT sözlü mülakatta sorulan soruların alanları ve bilgisi genel olarak bu şekilde yer almaktadır. Bu soruların zorluğu ve sizi ne kadar zorlayacakları ise, başvuran personelin sayısı ve alım yapılacak personelin sayısıyla orantılıdır. Çok fazla alım varsa, başvuru sayısı normalse, sorular normal ve kolay olur. Başvuru sayısı fazla ve alım sayısı düşükse, eleme yapabilmek için sorular zorlaşır. Tabi bu PTT Engelli personel alımı konusu için geçerli değildir, normal alımlar bu şekilde yer alır.

PTT Mülakkattan Geçen Adaylardan İstenen Belgeler

PTT Mülakatlarını başarıyla geçen ve iş başı yapacak adaylardan istenen bazı belgeler mevcuttur. Bu bir özel sektörde iş başı yaparken sizden istenen belgelere benzemektedir. Peki PTT iş başı yapma belgeleri nedir? Sizlerden tam olarak hangi belgeler istenecek? İşte PTT mülakatı geçen adaylardan istenen belgeler listesi;

  1. Yeni veya Eski Nüfus cüzdanı farketmeksizin bir adet fotokopi.
  2. Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) üzerinden almış olduğunuz puanın ÖSYM üzerinden alınmış bir adet çıktısı.
  3. Mal Bildirim Beyannamesi (İcra ve Yasal takiplerde verilen belgeyle aynıdır)
  4. E-Devletten alabileceğiniz Adli Sicil kaydı dökümanı.
  5. Erkek adaylar için askerlik ile ilgili ilişkinin bulunmadığına dair belge. Bu belgeyi de E-Devlet üzerinden temin edebilirsiniz.
  6. İş istemeyle ilgili beyanname.
  7. Sahip olduğunuz diploma ve bir adet fotokopisi. Eğer mezun değilseniz henüz, geçici mezuniyet belgesi temin edebilirsiniz. Bu belge öğrenci işlerinden verilmektedir.
  8. 4,5×6 eblatında çekilmiş toplamda 8 adet vesikalık fotoğraf.
  9. Dağıtım ekibinde yer alacak kişiler için aranan ehliyet fotokopileri (A2 ve B Sınıfı)
  10. Temel güvenlik soruşmaları için Arşiv araştırması formu gerekir.

İşte işe başlayacak kişilerden istenilen belge ve dökümanlar bu şekilkdedir. PTT Personel Alımı 2021 konusunda iş başı yapacak adaylardan istenen belgeleri de böylelikle açıklamış olduk.

Şehir değişikliği yapacak adaylar, “Şehirlerarası Seyahatte PCR Testi Zorunlu mu” isimli yazımızı da okuyabilirler. Özellikle aşı yaptırmamış yada tek aşı yaptırmış olan adayların bu konu içerisinde genel bilgi almaları, kendi yararlarına olacaktır.

PTT Personel Alımı 2022 konusunu da böylelikle tamamlamış olduk. Hem bu konu, hem de PTT Engelli personel alımı konusuyla ilgili soru veya sorularınızı, hemen alt kısımda yer alan yorum bölümüyle bizlere yöneltebilirsiniz. Sorularınız genellikle 3-5 saat içerisinde onaylanıp, uzman editör arkadaşlarımız tarafından cevaplanmaktadır.

Ptt memur maaşları 2022 ne kadar oldu?

1.derece 2 Yıllık Yüksek Öğrenim Mezunu (Adalet Bakanlığı) Memur:7.535 TL
1.derece Kadro Derecesi 1-4 olanlar (Adalet Bakanlığı) Memur:8.345 TL
1.derece Lise veya Ortaokul Mezunu Memur:6.695 TL
1.derece Lise veya Ortaokul Mezunu ( Sağlık Bakanlığı) Memur: 7.125 TL
1.derece Önlisans veya Lisans Mezunu Memur: 7.130 TL
10.derece Önlisans veya Lisans Mezunu Memur: 5.990 TL
10.derece Lise veya Ortaokul Mezunu Memur: 5. 590 TL

Ptt memur alımı ne zaman 2022

Ptt memur alımı 2022 yılında her 3 ayda bir olmak üzere KPSS’siz veya ilgili dal puanlarda alım yapılabiliyor. Yani KPSS’ye girmenize bile gerek kalmadan, Ptt memur olabilir ve hızlıca maaş alabilirsiniz. 2023 yılına kadar 55 bin personel alacağını daha önce duyuran PTT, 2022 yılında da memur almaya devam edecektir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku