Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Turist vizesi için gerekli evraklar listesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Avrupa da çeşitli ülkeler ve Amerikaya gidebilmesi için istenen yasal belgelerdir. Çok gelişmiş ülkelerde vize sistemi uygulanır ve bu vizelere sahip olamayan kişiler, turist olarak bile giriş yapamazlar. İşte bugün sizlere, turist vizesi nasıl alınır ve turist vizesi için istenen evraklar konusunu ele alacağız. Her ülkenin talep ettiği evraklar genelde farklı olduğu için, bilgilendirmeyi en çok tercih edilen ülkelere göre ayrı başlıklarda işleyeceğiz. Bu ülkelere turist olarak girebilmek için, sizden talep edilen evraklar tamamlandıktan sonra geçici girişinizi sağlayan vizeler sağlanmaktadır.

Turist vizeleri, geçici seyahat işlemleriniz ve tatil amacıyla yapılan seyahatlerde sık tercih edilen bir başvuru yöntemidir. Sizleri daha fazla bekletmeden turist vizesi için gereken evraklar konumuzun içeriğine geçebiliriz. Her yıl milyonlarca vatandaşımız Avrupa’nın belli ülkeleri ve Amerika üzerine geçici seyahat ve tatiller gerçekleştirmekte. İşte bu seyahatlerde ülkelere giriş hakkı elde etmemizi sağlayan belgeler turist vizeleridir.

Turist Vizesi Nedir? Vize Ücretleri 2024

Turist vizesi, çok gelişmiş olan ülkelerin az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere uyguladığı bir ambargodur. Her ne kadar adı güvenlik tedbirleri olarak geçse bile, bu ülkeler çok fazla dışarıdan ve özellikle de Avrupa birliği içinde olmayan ülkelerden girişlere çok sıcak bakmazlar. Bu durumu en az seviyeye indirmek için de turist vizesi sistemi uygulanmaktadır. Turist Vizesi ile bir ülkede bulunma süreniz maksimum 90 gündür. Turist vizesi kullanım alanları ise şu şekilde listelenmektedir;

  • Tatil yapmak için yurtdışını seyahat etmek istediğinizde,
  • Yurtdışına iş için çıkmak zorunda kaldığınız dönemlerde,
  • Tanıdığınız birini ya da ailenizden birilerini görmek için gitmek istediğinizde,

Bu gibi durumlarda sizden turist vizesi istenmektedir. Bunun sonucu olarak da turist vizesi için gerekli evraklar araştırmasına girersiniz ve bu evraklar tamamlanarak vize alma işlemleri gerçekleştirilir. Ayrıca gitmek istediğiniz ülkeye aktarmalı olarak başka bir ülke üzerinden geçiş yapılacaksa, geçiş yaptığınız ülke de sizden Transit Vize adında ki geçici vizeyi istemektedir. Bu konuyu atlamamanızı öneriyoruz, aksi taktirde geçiş yapamazsınız.

Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

Her ne kadar geçici seyahat yapıyor olsanız bile, ülkeler turist vizesi için belgeler istemektedir. Bu belgeler, mal varlığınız, medeni durumunuz ve adli sicil kaydınız gibi konularda diğer ülkelere bir ön bilgi sunmaktadır. Bu sayede geçici seyahat vizesi alabilmektesiniz. Turist vizesi için istenen evraklar listesinde sadece bir eksik olması durumunda bile seyahat edeceğiniz ülke problem çıkarabilir. Bu nedenle evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayınız ve en son kontrol işlemlerini mutlaka yapınız. Turist vizesi için gerekli evraklar ise şu şekilde listelenmektedir;

  1. Geçerlilik süresi minimum 6 ay olan pasaport, (Mevcut pasaportunuzun geçerlilik süresi 180 günden az ise, turist vizesi alamazsınız)
  2. Başvuruyu yapacak kişi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olan turist vizesi formu,
  3. Nüfus kayıt örneğiniz,
  4. Banka hesaplarınızın dökümü, (Birden fazla banka hesabı kullanıyorsanız ve hesaplarda para varsa, tamamını paylaşmanız yararınıza olacaktır)
  5. Resmî ikametkah belgesi, (Fotokopi kabul edilmemektedir, bu nedenle belgenin aslını veriniz)
  6. Mesleki Durum Evrakları, (Kamuda çalışanlar için burada çalıştıklarını gösteren belge, özel sektör için SGK dökümü yeterli olabiliyor)
  7. Evlilik Cüzdanı aslı ve fotokopisi (Mevcut durumunuz bekar ise bu evrağa gerek yoktur)
  8. Kuzey Kıbrıs’ta Şirket Kurmak

İşte Turist vizesi gerekli evraklar 2024 yılında bu şekilde oluşmaktadır. Başvuru yapacağınız ülkenin turist vizesi konusunda şartları değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenden ötürü en çok tercih edilen ülkeleri ayrı ayrı sıraladık. Bu listeyi de alt kısımdan bulabilirsiniz.

Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Turist vizesi için gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvuruyu nereye yapacağınız konusunda önünüzde 2 seçenek var. Turist vizesi başvurusu nasıl yapılır işte seçenekleriniz;

  • Gitmek istediğiniz ülkenin konsolos ve baş konsoloslukları, (Bazı ülkeler tarafından fahri konsolosluklarda kabul edilmektedir)
  • İnternet üzerinden online turist vizesi başvurusu yapabilirsiniz. Bu işlemler için Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk hizmetini kullanabilirsiniz.

Bu konuda önem verdikleri şey, ikâmetgah adresiniz konsolosluk adresine yakın veya aynı ilde ise, vize alma şansınız artmaktadır.

Almanya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Almanya turist vizesi için en çok başvuru yapılan ülkeler arasında birinci sıradadır. Hem gurbetçilerin çok yoğun olması, hem de Almanların Türklere karşı bir deneyimlerinin bulunması bu ülkeye seyahat için ilgiyi artırmaktadır. Almanya Turist vizesi için gerekli evraklar listesini yine maddeler halinde paylaşıyoruz.

  • Mevcut pasaportunuz ve iki adet fotokopi,
  • Sağlık poliçeleriniz ve bir adet fotokopisi,
  • Almanya konsolosluğu ya da baş konsolosluğuna yazılımı olan turist vizesi için dilekçe,
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız ve fotokopisi, (Fotokopi görüntüsünde T.C kimlik numaranızın göründüğünden ve net okunabilir olduğundan emin olunuz)
  • 2 adet cepheden çekilmiş biyo metrik fotoğraf, (Pasaport işlemlerinde kullandığınız fotoğraf biçiminin aynı formatı istenmektedir)
  • Yeni alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği belgeniz,
  • Gidiş ve dönüş tarihinizin belli olduğu uçak rezervasyonları ve otel de konaklayacaksanız rezervasyon kağıtları,
  • Seyahat ve konaklama için harcadığınız tutarları bulunduran belgeler,
  • Seyahatin sağlık sigortasını içeren poliçe

Almanya turist vizesi için gerekli evraklar listesi bu şekilde oluşmaktadır. Yine hatırlatmakta yarar var, bu evraklarda eksik belge olursa, vize başvurunuz direkt olarak red cevabı alacaktır.

Amerikaya Turist Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar 2024

Seyahatiniz Avrupa değil de, Amerika kıtasına yapılacaksa, bu ülkenin sizden talep ettiği evraklar farklılık göstermektedir. Amerikaya Turist vizesi almak için gerekli evraklar listesini yine liste halinde sizlerle alt kısımda paylaştık. Bu evrakları hazırladıktan sonra kontrol etmeyi unutmayınız. Amerika, bir çok dünya vatandaşının seyahat etmek ve yerleşmek için çok fazla ilgi gösterdiği bir ülke olduğu için, Amerikaya turist vizesi almak çok kolay olmamaktadır. Ülkelerin siyasi durumlarına göre bazen bu vizeleri alabilmek imkansız hale gelebiliyor.

  1. Amerika, Avrupa ülkelerinin aksine biyo metrik fotoğraf yerine 50 x 50 mm ebatlarında hazırlanmış 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir.
  2. En az 180 gün süresi bulunan Pasaport,
  3. Kendi el yazınız ile doldurulmuş ve imzanızın bulunduğu vize başvuru formu ve taahhütname belgeniz,
  4. Nüfus cüzdanınızın aslı yanında bulunmak şartıyla, 1 adet fotokopisi (TC. Kimlik numarası okunabilir ve net olmalıdır)
  5. Gidiş ve Dönüşün ispatlanması içeren uçak seyahat ve otel rezervasyonların bilet ve evrakları,
  6. Seyahatinizin masraflarını ortaya koyan belgeler,
  7. Finansal ve mesleki belgeleriniz,
  8. Sağlık sigortası poliçe ve bir adet fotokopisi

Amerikaya turist vizesi için gerekli evraklar 2024 yılında bu şekilde oluşmaktadır. Vize başvurusu yaptığınız dönemde, Türkiye’nin Amerika ile olan o anki siyasi ilişkisini de araştırmanız yararınıza olacaktır. Amerika bazı durumlarda hiçbir şekilde turist kabul etmemektedir.

İngiltereye Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

İlgiltereye turist vizesi almak için gerekli evraklar listesi, Avrupa yerine Amerika’da olduğu gibidir. Burada tek değişken konu mevcut fotoğrafınızın normal vesikalık değil, cepheden çekilmiş biyometrik fotoğraftan oluşmasıdır. Bunun dışında geri kalan maddeler, Amerika maddelerinde sıralandığı gibidir. İngiltereye turist vizesi için gerekli evraklar konusunda yine son aşamada bütün evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olmanız gerekir. Son dakika yaşanabilecek İngiltere turist vizesi sorununun çözümü maalesef yoktur.

Kanada Turist Vizesi Almak İçin Gerekli Evraklar 2024

Kanada Turist vizesi almak için gerekli evraklar listesini yine iki üst başlıkta açıkladığımız Amerika listesinden bulabilirsiniz. Kanada ile Amerika resmi evrak konusunda bir birine yakın olan benzer ülkelerdir. Bu nedenle Kanada turist vizesi evrakları yine Amerika ile aynı olmaktadır. Amerika ve Kanada seyahatlerinde dikkat etmeniz konu ise transfer işlemi olacağı için Transit Vize yani Transfer vizelerine de ihtiyacınız olacak. Hangi ülkelerden transfer yapılacaksa, o ülkelerin şartlarına göre ek vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Danimarka Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Danimarka turist vizesi için gerekli evraklar konusunda Almanya ile aynı politikaları izlemektedir. Almanya’ya gidiş için listelediğimiz evraklar alanından Danimarka için turist vizesi evrakları listesine erişim sağlayabilirsiniz. Danimarka’ya direkt uçuşlar olduğu için herhangi bir transit vize ihtiyacınız da yoktur. Transfer vizeleri, Avrupa ülkelerinin bir çoğuna direkt gidiş olduğundan dolayı pek uygulanmaz. Bir çok ülke de havaalanında bekleme süresi 12 saat ve altında olduğu taktirde yine transit vize istememektedir.

Turist vizesi için gerekli evraklar konumuzun burada sonuna geldik. Konuyla ilgili anlamadığınız veya aklınıza takılan soru ya da sorunlar mevcutsa, lütfen yorum bölümünden bizlerle paylaşın. Uzman editörlerimiz, sorunlarınızı kısa sürede çözebilmek adına bir kaç saat içerisinde yorumlarınızı yanıtlamaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku