Özel Harekat Polisi Nasıl Olunur? PÖH Alımları 2024 Takvimi

Özel harekat polisi nasıl olunur özel harekat alımları 2024 yılı ne zaman yapılacak, bayan pöh alımları şartları nelerdir konularına ayrıntılı yanıtlar! Gençlerin bu mesleğe ilgisi ve hayranlığı üst düzeyde yer alıyor. Durum böyle olunca PÖH Alımı 2024 yılında da çok fazla ilgi görmüştür.

Polis kuvvetlerinin üst düzey birimlerinden bir tanesi olan Polis Özel Harekat teşkilatı, yeni yıl ve bu yıl için belli kontenjanlar bay ve bayan alımı yapacaktır. Bu içeriğimizde ise, Özel Harekat Alımı 2024 ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler sunacağız. Ayrıca bayan özel harekat nasıl olunur, bayan pöh aranan şartlar nelerdir gibi konulara da içeriğimizde ayrıntılı olarak yer vereceğiz.

Özel Harekât Polisi Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Nelerdir?

Polis meslek grubu içerisinde bulunan Özel Harekât Polisi yani PÖH emniyet grubu içerisinde özel görevler için eğitilen çalışanlar olmaktadır. Özel harekât polisleri yani PÖH’ler olağan üstü durumlar konusunda görevlendirilmektedirler. Özel harekât polisleri yani PÖH’ler diğer adı ile Polis Özel Harekatlar emniyet birimi içerisinde önemli bir meslektir. PÖH’ler, rehine kurtarma, banka soygunu, terörle mücadele, uyuşturucu operasyonları gibi önemli operasyonlarda görevlendirilmektedirler.

PÖH’ler tam olarak PÖH olmadan önce birçok sıkı eğitimden geçerler ve PÖH olmak için gereken fiziki şartlar ile beraber pek çok şartta bulunmaktadır. PÖH’ler pek çok önemli görev için görevlendirilir ve bununla birlikte birçok operasyon içerisinde yer aldıkları için oldukça disiplinli ve önemli bir iş olmaktadır.

Özel Harekât Polisi Nasıl Olunur 2024

PÖH olabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Eğer başvuru şartlarını tamamladıktan sonra ve verilen eğitimler konusunda bilgili olduktan sonra rahatlıkla başvuru yapabileceksiniz. PÖH olabilmek için devletin belirlediği şartları değerlendirmeli ve sonrasında PÖH başvuru yapmalısınız. Başvuru yapmadan önce

  • Polis Meslek Yüksekokulu içerisinde öğrenim görmeniz gerek olmaktadır aynı zamanda kişiler Lise mezunu PÖF Nasıl olunur konusunda lise veya açık lise gibi öğrenim yerlerinden mezun olan kişiler Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yapabilecekler.
  • Pöh olmak için hangi okulları okumak gerekir konusunda sadece Polis Meslek Yüksekokulu yeter ve içerisinde kişiler uzmanlaşmak istedikleri bölümleri seçebilirler.
  • Polis Meslek Yüksekokulu içerisinde başka bir birimde çalışma durumunda PÖH için şartları sağlamanız durumunda başvuru yapabileceksiniz.
  • Kişilerin özel durumlar dışında askerlik hizmetini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
  • Kişiler PÖH başvurusu yapmak istedikleri zaman en fazla 28 yaşına kadar polis özel hareket olmak için başvuru yapabilirler.
  • Kişilerin PÖH başvurusu için fiziki yeterlilik sınavından geçmeleri gerekmektedir.
  • PTT Personel Alımları 2024
  • Kişilerin belirtilen şartlar doğrultusunda girecekleri mülakatlarda başarılı olmaları gerekmektedir.

Böylece belirtilen şartlara uyduktan sonra Polis Meslek Yüksekokulları tarafından fiziki ve mesleki yeterlilik eğitimleri verilir. Kişiler başarılı bir şekilde PÖH eğitimini tamamladıktan sonra PÖH olabilirler.

Özel Harekât Başvuruları 2024 – 31. 32. Dönem

PÖH başvurusu konusunda özellikle fiziki yeterlilik sınavı önemlidir. Özel harekat olmak için boy kilo gibi durumlar sağlanmalıdır. Bununla birlikte fiziki yeterlilik sınavından geçmeleri gerekir. Bu sebeple fiziki yeterlilik sınavına hak kazanmak için kişilerin Polis Meslek Yüksekokulu üzerinden okumaları gerekmektedir. Belirlenen şartlar konusunda

  • Kişiler fiziki yeterlilik sınavında 2400 metre koşu yapmaları, 17 adet barfiks çekmeleri ve 80 mekik ile birlikte 60 şınav çekmelidir, sonrasında bir takım dayanıklılık testlerini tamamlamalıdır.
  • Sınavda belirtilen aktiviteleri belirtilen süreç içerisinde tamamlayan kişiler listeye alınır ve puanlanır bu durumda PÖH olmak isteyen kişilerin mesleki yaşamlarında ihtiyacı olan dayanımların test edilmesi önemlidir.
  • Fiziki yeterliliği sağlayan kişiler mülakat aşamasına alınır ve kişiler Polis Meslek Yüksekokulu üzerinden başvuru yapabilirler.

Özel Harekât Başvuru Şartları 2024 – 31. Dönem

Özel Harekat Polisi nasıl olunur konusunda, bazı başvuru şartları bulunuyor. Bu şartlar erkek veya Pöh nasıl olunur bayan konusunda şartlarda farklılıklar meydana gelmektedir. Kişilerin belirtilen şartlara uyması ve sonrasında fiziki yeterlilik sınavından geçmesi şart. Öncelikle PÖH(Polis Özel Harekat) olmak için aranan şartlar şu şekilde olmaktadır

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kimlik belgeniz, T.C. kimlik numaranızın olması.
  • Fen lisesi, Anadolu veya meslek liseleri üzerinden veya lise dengi kurumlardan mezun olmak.
  • Pöh olmak için kaç puan gerekir konusunda ÖSYM tarafından yapılan TYT sınavları üzerinden en az 250 puana sahip olmak.
  • Gazi veya şehit yakını olan kişilerin ÖSYM ile yapılan sınavlarda en az TYT sınavı için 150 puan alması.
  • Sınavın yapıldığı gün dahil olmak üzere kişilerin 18 yaşını tamamlıyor olması ve 26 yaşından gün almamış olması şartı.
  • PÖH olmak için gerekenler konusunda fiziki şartlar için kadın adaylar için boyun en az 162 olması ve erkeklerin 167 boya sahip olması.
  • Fiziki şartlar konusunda boy ve kütle endeksi olarak kişilerin 18 ile 22 arasında olması isteniyor.
  • ARFF Memuru Nasıl Olunur
  • Kişilerin adli sicil kaydının temiz olması ve bu zamana kadar herhangi bir ceza veya disiplin cezası almaması gerekmektedir.
  • Siyasi parti kollarında bir üyeliği, başkanlığı veya sahipliği olmaması ve siyasetle alakalı olayların içerisinde bulunmaması gerekiyor.

Bayan Özel Harekat Polisi Nasıl Olunur

Bayan özel harekat alımlarında şartlar döneme göre değişiklik göstermektedir. Bayan PÖH Alımları 2024 yılından önce yapıldığı zaman, 1.62 boyundan kısa olmama şartı aranmaktaydı. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş olmak ve vücut kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmalıydı. Bu önceki dönem alımlarında belirlenmiş maddelerdi tabi. Muhtemelen sonra ki alımlarda şartlar bu değerlere yakın olacaktır.

Bayan PÖH Alımları 2024

Bayan pöh alımı 2024 yılında şu an için yapılmayacaktır. Ancak acil durumlarda ve belirlenen takvimlerin erkene çekilme olaylarında Bayan PÖH Alımları acil olarak gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle konuyu sürekli olarak takip etmenizde yarar var. Özel harekat alımı 2024 yılında şu an için bu durumda görünüyor. 2024 Bayan Polis Özel Harekat(PÖH) alımları için yine konu güncellenecektir.

Özel Harekat Polisi Eğitim Süresi

Eğitim süreleri belli dönemlerde sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Özel harekat eğitim süresi 6 aydan az değildir ve bir çok durumda, 9 ile 12 ay eğitime tabi tutulmaktadır öğrenciler. PÖH Eğitim süreleri 2024 yılında olduğu gibi, 2024 yılında da 6 aydan az olmayacaktır. Bulundukları konum ve yapacakları iş ciddi bir sorumluluk gerektiren meslek grubunda olduğu için, eğitimlerde böyle detaylı olmaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku