Kredi Kartından Nakit Çekme Yöntemleri 2024

Kredi kartından nakit çekme yöntemleri özellikle acil nakit paraya sıkışan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Alışveriş yapabilmek amacıyla banka müşterilerine verilen kredi kartının sadece alışverişlerde kullanılabiliyor olması, acil ihtiyaçlarda kart kullanıcılarını başka yöntemler uygulamaya yönlendirmektedir.

Bankadan nakit çekerek ihtiyaçların anlık olarak karşılanması bir alternatif olsa da, kredi kartı faizlerinin bir hayli yüksek oluşu insanları alternatif yöntemler icat etmeye itiyor. Halk arasında kredi kartına takla attırmak olarak bilinen bu yöntemlerin uygulanması tavsiye edilmemekle birlikte, nakit paraya sıkıştım ne yapabilirim arayışında olanlar için pratik bir çözüm olarak görülüyor. Peki, acil nakite sıkıştım diyenler hangi yöntemleri kullanarak en hızlı şeklide sorunlarını çözebiliyor? Bu yazımızda kredi kartımdan nasıl nakit çekebilirim sorusunu soranlara bilgi verecek, kredi kartınızdan nasıl nakit kullanabileceğinizle ilgili yöntemlerden bahsedeceğiz.

Kredi Kartından Nakit Çekme Yöntemleri 2024

Özellikle paraya sıkışık olunan dönemlerde uygulanan kredi kartını nakite çevirme farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. En sık uygulanan yöntemler arasında banka ATM cihazlarından nakit kullanımı veya kredi kartınıza tanınmış olan kredilerden yararlanmaktır. Ancak özellikle kredi çekme işlemlerinde uygulanan yüksek faiz, kart sahiplerini daha farklı yöntemlere itmektedir. Özellikle illegal olarak adlandırılan yöntemleri denemek ileriki dönemlerde finansal açıdan zarar görmenize sebep olabilir.

  • Taksitle aldığınız bir ürünü telefon, beyaz eşya vs nakit paraya satmak
  • Kredi kartı ile taksitlendirerek altın almak ve bozdurarak nakite çevirmek,
  • Nakit ödemeniz gereken faturalarınızı kredi kartıyla ödemek,
  • Tanıdık, eş dost veya akrabalarınızın alışverişini kredi kartınızla yaparak nakiti kullanmak
  • Bankanızdan nakit avans alarak taksitlendirmek
  • E-Ticaret siteleri vasıtasıyla kredi kartını nakite çevirmek

Kredi kartından nakit çekme yöntemleri arasında en bilineni bir telefon veya beyaz eşya almak ve alınan değerin daha azına elden çıkarmak olarak biliniyor. Sıklıkla kullanılan bu yöntemde nakit paraya hızlıca ulaşmak mümkün olsa da, kredi kartına uygulanan yüksek faize katlanmak gerekiyor. Ayrıca alacağınız ürünü değerinin daha altında satarak zarar etmeniz de olasılık dahilinde.

Yukardaki yöntemler arasında en akılcı olanı, nakit ödenmesi gereken faturalarınızı kredi kartınızla ödeyerek elinizdeki nakiti ihtiyaçlarınız için kullanmanız olacaktır. Yakın arkadaşlarınızın alışverişlilerini kendi kredi kartınızdan yaparak ödenecek nakiti kullanmak da başınız ağrımadan nakit para elde edebileceğiniz yöntemler arasındadır. Evlere Paketleme İşi Veren Firmaların Telefon Numaraları başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Kredi Kartını Nakite Çeviren Siteler 2024

Bunların dışında internet üzerinden kredi kartını nakite çeviren siteler yoluyla da nakit ihtiyacını karşılamak mümkündür. Genellikle kuyumcularda sıklıkla kullanılan bu yöntemler sonrası bankanıza ödeyeceğiniz düşük bir faizle sıkışık anlarınızda ihtiyaçlarınızı giderebilir, kısa süre içerisinde kullandığınız miktarı bankanıza geri yatırarak faiz ödemekten de kurtulabilirsiniz. E- Ticaret sitelerinde kredi kartını nakite çevirmek yöntemi sahip olunan iki farklı hesap üzerinden gerçekleşiyor. Bir hesaptan satılan ürünün ödemesi diğer hesaba aktarılarak işlem gerçekleşiyor. Ancak bu tür bir işlemin yapılabilmesi için bir e-ticaret sitesinde birbirinden farklı 2 müşteri hesabınız olması gerekiyor.

Kredi kartlarından nakit ihtiyaçlarının karşılanamıyor olması insanların farklı yöntemleri denemesine yol açabiliyor. Bazı internet sitelerinde kredi kartı nakite çevirme online olarak yapılabiliyor. Ancak bu tür işlemlerden dolayı çok sayıda kişinin mağdur olması sebebiyle kredi kartını nakite çeviren siteler üzerinden işlem kesinlikle işlem yapılmaması tavsiye ediliyor.

Kredi Kartından Nakit Çekme Yöntemleri Anında

Bu tür internet sitelerinde yapılan işlemlerden oldukça yüksek komisyon kesiliyor olması da kredi kart limitini nakite çevirmek isteyenler için bir başka dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür yasal olmayan sitelerle ilişki kurmanın bir başka sakıncası da banka hesaplarınıza dair bilgilerin kötü niyetli olabilecek kişilerin eline geçebilme ihtimalidir.

Kredi kartından nakit çekme yöntemleri anında yapmak isteyenler, öncelikle hepsiburada.com, trendyol veya amazon.com.tr gibi alışveriş sitelerinden kart limiti dahilinde cep telefonu satın almaları gerekiyor. Gelen ürünü iade etmeden hatta kupon kodları aracılığı ile alsalar daha fazla indirim olacaktır, doğrudan size gelen telefonu, herhangi bir cep telefonu bayisine götürerek, paketi açmadan oraya düşük bir komisyon ile satabilirsiniz.

ACİL PARAYA İHTİYACIM VAR

Bunlara ek olarak, kredi kartınızı bir esnafa götürerek, sigara ödemelerini bu kart ile yapmalarını rica ederek, nakit para karşılığında veya varsa az bir komisyon vererek anında nakit para alabilirsiniz.

Kredi kartından nakit para çekilebilir mi?

Evet nakit parayı kredi kartından nakit avans veya taksitli nakit avans şeklinde çekebilirsiniz. Gerek banka atmlerinden gerekse de şube veya internet bankacılığı üzerinden bu işlemleri dakikalar içinde yapabilirsiniz. Nakit para çekimlerinde alınacak olan masraflara dikkat ederek, bu işlemi yapmanızı öneriyoruz.

Kredi kartı nakit çekim faizi ne kadar?

Kredi kartı nakit çekim faizi her ay güncellendiğini belirtelim. Genelde bu faiz oranları %1.36 ile %2.50 arasında olup, yukarıda da bahsettiğimiz gibi her ay BBDK tarafından belirlenebiliyor.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku