Elektrik Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır? 2024 Miktarı Ne Kadar?

Elektrik yardımı başvurusu PTT aracılığı ile faturaların yeşilkart sahipleri için 260 TL olarak faturadan düşürülmesi anlamına gelmektedir. Elektrik faturasını ödeme günü geldiğinde en yakın PTT şubesine giderek, ”İndirimli elektrik faturası ödemek istiyorum” demeniz sonrasında ilgili tutar düşürülüp, kalan tutar nakit olarak ödenmesidir. Ülkemizde maddi durumu iyi olmayan aileler, elektrik yardımı başvurusu gerçekleştirmektedir. Bu yardım, mevcut elektrik fatura tutarınızdan belli bir oranda indirim yapılması ya da tek seferde elektrik faturasında düşüş olarak gerçekleşir.

GÜNCEL: Elektrik yardımı alanlar, faturalarını artık PTT’ye gidip sıra beklemesine gerek kalmamıştır. E-devlet üzerinden buraya giriş yaparak faturanızı indirimli bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Elektrik Yardımı PTT Ödeme

PTT ile elektrik yardımı mümkün olduğu gibi ptt şubelerine gitmeden de doğrudan edevlet üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Arama kısmına elektrik yardımı ile fatura ödeme yazarak, kısa sürede çıkan kısma girerek faturanızı ödeyebilirsiniz.

Günümüzde artık teknoloji ve internet olanaklarının gelişmesiyle beraber, elektrik yardımı başvurusu e-devlet üzerinden sağlanabilmektedir. Sizlerde hiçbir kuruma gitmeden, çevrimiçi olarak e-devlet üzerinden elektrik yardımı başvurusu işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu içeriğimizde ise, sizlere bu başvuru işlemlerinin nasıl yapılabileceğini ve aynı zamanda başvuru yapabilmek için gereken şartların neler olduğunu açıklamaya çalışacağız.

Yazı içeriğimize geçmeden önce üst kısımda ki bağlantılarda yer alan haberlerimizin de ilginizi çekmiş olabileceğini düşündük. Dilerseniz yazı sonunda ya da yazıya başlamadan önce bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz.

Elektrik Yardımı Başvurusu Şartları 2024

Hatırlayacağınız üzere, yazımızın hemen başında elektrik yardımı başvurusu e-devlet üzerinden gerçekleştirildiğine dair bir ön bilgilendirme yapmıştık. Nereye başvuracağınızı biliyorsunuz, peki başvurmak için gerekli şartlar nelerdir? Elektrik yardımı başvurusu 2024 yılı için belirli şartları karşılamış olmanız gerekmektedir. Bu şartları karşılayamayan kişiler elektrik yardımı alma hakkını kaybederler. Peki nedir bu şartlar?

  • Yaşadığınız evde, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3/1 oranı veya daha azı olması gerekmektedir.
  • Sosyal yardım ve dayanışma vakfına başvurmuş olmanız gerekir.
  • Evde bakım yardım ücreti almayan ve geliri düşük olan aileler,
  • Hastalığı sebebiyle cihaza bağlı olan aile bireyine sahip haneler
  • Yeşilkart sahibi olan vatandaşlar

İşte elektrik yardımı alabilme şartları bu şekilde listelenmektedir. Bu konuyu biraz açalım isterseniz ve maddeleri açıklığa kavuşturalım.

Elektrik Yardımı Başvurusunda Kişi Başına Düşen Gelir Şartı

Bunu bir örnekle açıklayalım; bir evde 4 kişi yaşıyor toplamda ve eve giren maaş 1 asgari ücret diyelim. Kişi başına düşen gelir, 706 TL civarında olacaktır. Böyle bir durumda başvurma hakkına sahipsiniz demektir. Hanede yaşayan toplam kişi sayısı ve haneye giren toplam ücret hesaplanarak bu yardımın verilip verilemeyeceği ortaya çıkar.

Ne kadar para girişi olursa olsun, kaç kişi yaşarsa yaşasın bu hesaplar kafanızı karıştırmasın. Elektrik yardımı başvurusunda haneye giren toplam parayı, hanede yaşayan toplam kişi sayısına bölün ve çıkan sonuç kişi başına düşen hane gelirini ortaya çıkarır. Bu tutar, 850 TL’nin altında çıkarsa, sizde bu yardımdan yararlanabilirsiniz.

Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı Başvuruları

Elektrik yardımı başvurusu yapabilmeniz için gereken bir diğer şart ise, fakirlik ispatıdır. Bu işlemde sosyal yardım ve dayanışma vakfı tarafından sağlanır. Buraya yapacağınız dilekçe/form başvurularınız sonrasında hane incelenir ve yardım alınıp alınmayacağı ortaya çıkar. Sosyal yardım ve dayanışma vakfı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için hemen yazının üst kısmında paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Diğer iki madde de açıkladığımız konularla ilgili detaylı bilgiyi de zaten sosyal ve yardımlaşma vakfında detaylı olarak alacaksınız.

Elektrik Yardımı Başvurusu E-Devlet

Başvuru şartlarından bahsettiğimize göre, şimdi başvuru işleminin nasıl yapıldığını açıklayalım. Yukarı kısımda bahsetmiş olduğumuz sosyal yardım kurumlarında ki işlemleri hallettikten sonra, artık elektrik yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılabilir demektir. Bu başvuruları tamamlama işlemi ortalama 3-5 dakikanızı alacaktır. Elektrik yardımı başvurusu e-devlet işlemleri;

  1. E-Devlet Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama bağlantısına tıklayarak E-Devlet kullanıcı adı şifreniz ile giriş yapın.
  2. Bu kısımda sosyal yardımlaşma vakfının sizin yerinize başvuru yaptığı elektrik ve diğer yardımların sonuçlarını görebilirsiniz.

Başvuru işlemlerinin tamamı bu vakıf tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Sizler sadece sonuç görüntüleme ve yardımların alınma tarihleri hakkında bilgilere sahip olabilirsiniz. Bu bilgilere de sağlamış olduğumuz bağlantıya tıklayarak ulaşmanız mümkündür. Elektrik yardımları başvurusu işlemleri, gelir testine tabî olduğundan dolayı hem diğer yardımlar hem de elektrik yardımları 2024 başvurularınız bu vakıf aracılığı ile tespit edilip yapılmaktadır.

260 TL Elektrik Yardımı Başvurusu

Bir çok insanın aklında kalan 260 TL elektrik yardımı başvurusu aslında tam olarak bu rakam değildir. Günümüzde bu tutar 2024 yılı itibariyle 260 Türk lirası desteğe kadar çıkabilmektedir. Bu yardım başvuruları da, yukarı kısımda okumuş olduğunuz başvuru yöntemiyle aynıdır. Aslında yardım türü de aynıdır, sadece insanlar bu yardımların farklı yardımlar olduğunu düşünmektedir. Yani siz sosyal hizmetler başvuru işlemini yaptıysanız, aslında 260 TL elektrik yardımı başvurusu 2024 işlemini yaptınız demektir. Ek bir başvuru ya da işleme gerek yoktur.

 

PTT İle Elektrik Yardımı Alma 2024

Elektrik yardımı başvurusu 2024 yılında onaylandıysa, bu tutarları PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Bu durumun temel nedeni, elektrik birimlerinin özel şirketler olmasıdır. Yani siz faturayı özel şirkete ödüyorsunuz, devlet bu ödeme için size ayrıca maddi yardımı elden veriyor.

Elektrik faturanız geldikten sonra, PTT şubelerine bu faturayla beraber gidip elektrik indirim tutarınızı alabilirsiniz. Buna örnek vermek gerekirse; 350 TL gelen bir faturada siz PTT şubelerinden 260 TL arasında bir nakit alabiliyorsunuz. Geri kalan tutarı da kendiniz tamamlayıp elektrik faturanızı ödeme işlemini gerçekleştiriyorsunuz. İsterseniz o anda ödeme yapabilir isterseniz son ödeme tarihine kadar bekleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin  olan bir durumdur.

İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili olarak aklınıza takılan herhangi bir soru ya da yaşadığınız sorunlarla ilgili görüşlerinizi, hemen alt kısımda ki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. Yanıtlarınız uzman editör arkadaşlarımız tarafından incelenip onaylanır ve kısa süre içerisinde cevaplanır. Ayrıca konu içerisinde, belirtmiş olduğumuz tutarlar ve yöntemlerin değişmesi durumunda, yine uzman editör arkadaşlarımız yazı içeriğini doğru bilgiler ile güncelleyeceklerdir.

Elektrik Yardımı Başvurusu Nereye Yapılacak?

Öncelikle il ve ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma vakıflarına gitmeniz gerekiyor. Yeşilkart sahipleri bu yardımdan faydalanmakla beraber 2022 elektrik yardımı parası 206 TL olarak belirlenmiştir. Başvuru sonrasında 15 gün içinde www.turkiye.gov.tr adresinden şifreniz dahilinde ”sosyal yardımlar” sekmesinden onaylanıp, onaylanmadığına bakılabilir.

Elektrik Yardımı Ne Kadar 2022

2022 elektrik fatura yardımı miktarı 206 TL olarak belirlenmiştir. Her yıl bu miktarın artırılması söz konusudur. Ancak buna karşın elektrik firmaları da kW değerine zam yapması nedeni ile bu tutar karşısında cebinizden yine belirli miktar para çıkabiliyor fatura yatırmada.

Ptt Elektrik Yardımı Sorgulama

2022 Ptt elektrik yardımı sorgulama işlemleri için buradan e-devlet şifreniz ile giriş yaparak, ” Elektrik Yardımı Desteği ” sekmesine tıklayarak, güncel miktarı öğrenebilirsiniz.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku