PTT’ye Gitmeden E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır 2024

Bu durumda yaşlı olan bireyler veya PTT mesai saatleri içerisinde çalışan kişiler PTT’ye gitmeden e-devlet şifresi nasıl alınır 2024 konusunu merak ediyor. Devlet tarafından sağlanan pek çok kurum işlemleri konusunda kullanılarak devlet kurumlarına hızlı erişim sağlanması için kullanılan sisteme e-devlet denmektedir.

PTT’ye Gitmeden E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Maalesef bu konuda ilk şifre alacaklar için bir seçenek bulunmamaktadır. E-Devlet şifresi telefondan nasıl alınır konusu, parola sıfırlama seçenekleriyle mümkün olabilmekte ancak ilk şifre alacaklar için böyle bir durum söz konusu değil. PTT’ye gitmeden E-Devlet şifresi nasıl alınır konumuzda dilerseniz alt kısımda yer alan videolu içerikle detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Elektronik olarak kurulan bir sistem olan e-devlet ile tüm vatandaşlar kolaylıkla birçok işlemini halledebilmektedir. Fakat e-devlet üzerinde işlem yapmak için kişilerin ilk başta e-devlet şifresi alınması gerekiyor. E-devlet tüm vatandaşlara kolaylık sağlar ve e-devlet aynı zamanda kamu hizmetleri konusunda kolaylık sağlamaktadır ve birçok kişiye tek bir noktadan erişim imkânı sağlar. E-devlet şifresi alma konusunda kişiler işlem yapabilmek için e-devlet şifresi ile girebilmektedirler. Kişilerin şifresi olduktan sonra e-devlete T.C. kimlik numaraları ile girebilirler.

E-Devlet Şifresi Telefondan Nasıl Alınır?

E-Devlet şifresi telefondan nasıl alınır konusunda, kişiler mutlaka PTT’ye gitmelidir bunun dışında PTT e-devlet şifresi alma internetten yöntemi maalesef bulunmamaktadır. Kişiler PTT üzerinden çok kısa bir işlem süresi ile 2-3 TL karşılığında rahatlıkla alabilecekler. Kişiler 15 yaşını doldurduklarında ve Türk vatandaşı olduklarında rahatlıkla şifre alabilecekler. Tabi daha önce giriş yaptıysanız ve şifre unuttuysanız e-devlet şifre sıfırlama yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemleri de yazımızın alt başlıklarında bulabilirsiniz. E-devlet şifreleri konusunda bazı bilgiler

  • Kişilere verilen şifreler tamamen kendine aittir ve ilk kez e-devlet şifresi alma sonrasında kişiler şifrelerini özelleştirebilirler.
  • Kişiler verilen PTT şifresi ile birlikte sisteme ilk defa girdikleri zaman kendilerinin belirleyeceği bir şifre kullanılırlar sonrasında verilen şifre ile birlikte şifrenizi e-devlet ile belirleyebileceksiniz.
  • Kişiler PTT üzerinden şifrelerini aldıktan sonra e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaranızla birlikte girmeniz yetecektir.
  • Elektrik Yardımı Başvurusu E-Devlet

PTT E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-devlet şifresini almak isteyen kişiler mesai saatleri içerisinde PTT şubelerine gidebilirler. PTT şifresi için kişiler 5 TL gibi minik bir ücretle e-devlet şifresi alacaklar. PTT e-devlet şifresi alma 18 yaşından küçükler konusunda 15 yaşa kadar alabilmektedirler fakat 15 ve 15 yaş altı kişiler PTT şifresi alamazlar. Bunun dışında bireylerin yaşı ne olursa olsun rahatlıkla şifre alabilirler. E-devlet hakkında,

  • E-devlet üzerinden yapabileceğiniz işlemler oldukça geniştir, kişiler Emniyet Müdürlüğünden, Sosyal Güvenlik Kurumuna oradan pek çok kamu kuruluşu üzerinden tek bir portal ile işlem yapabilecekler.
  • Kişilerin PTT üzerinden e-devlet şifresi alabilmesi için Türkiye vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları konusunda kişiler diledikleri yerde portal erişim hakkı tanınmaktadır sonrasında e-devlet üzerinden IMEİ sorgulama, askerlik, emeklilik gibi pek çok işlemi e-devlet üzerinden rahatlıkla yapabilecekler.
  • Kurum hizmetleri, firma hizmetleri, üniversite işleri gibi pek çok işlerinizi rahatlıkla e-devlet üzerinden yapabileceksiniz.
  • E-devlet şifresi nasıl alınır internetten bazı kişiler için PTT devlet dairelerine gitmek zor olabilir. Fakat e-devlet hassas bir işlem olduğu için kişilerin özel bilgileri bulunabilmektedir bu sebeple internet üzerinden almak mümkün değildir.

E-Devlet Şifremi Unuttum Telefon Numaram Değişti

E-devlet üzerinden kişiler elektronik hizmetleri erişmek istedikleri zaman T.C. kimlik numaraları üzerinden başvuru yapabilecekler. Bununla birlikte şifreler unutulabilmektedir. Eğer daha öncesinden bir şifreniz varsa ve şifrenizi unuttuysanız şifre değiştirme işlemleri yapabilirsiniz. E-devlet şifremi unuttum telefon numaram değişti diyenler için,

  • Kişiler e-devlet sitesine girdikten sonra ‘’Şifremi Unuttum’’ seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.
  • Kişiler ‘’Şifremi Unuttum’’ bastıkları zaman dört adet seçenek çıkacak.
  • Çıkan dört adet seçenekten birini seçmeniz gerekir bunlar, SMS ile şifremi yenileyemiyorum şifremi hatırlamıyorum, hesabıma bir başkasının eriştiğini düşünüyorum, şifremi bilmeme rağmen oturum açamıyorum, seçenekleri çıkacaktır.
  • Eğer şifrenizi hatırlamıyorsanız çıkan dört seçenek arasında şifremi hatırlamıyorum seçeneğine tıklamalısınız. Eğer farklı bir problem yaşıyorsanız diğer seçeneklerde sizlere yardımcı olabilir.
  • Çıkan seçenekler konusunda kişiler T.C. kimlik numarasını, Seri numarasını, Cüzdan numarasını, bir yakınınızın T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu girmesi gerekecektir. Kişiler tüm bu bilgileri doğru bir şekilde girmelidir.
  • Bir sonraki sayfa üzerinde anne adınız ve babası adınız ile kimlik numarası bilgileri istenecektir, buradan kişiler bilgilerini girdikten sonra devam et butonuna tıklamalıdır.
  • Mesajla e-devlet şifresi alma konusunda cep telefonunuza gelecek doğrulama kodu ile birlikte onaylanınca yeni bir şifre alabileceksiniz.

Eğer tüm bu adımları ilerlettikten sonra yine de şifre alamadıysanız tekrardan PTT şubelerine giderek 5 TL karşılığında yeni şifre alabilirsiniz. 15 yaşından 65 yaş üstü e-devlet şifresi alma konusunda yaş sınırı olmadan şifre alabileceksiniz.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku