Borlease Otomotiv Halka Arz Ne Zaman? Kaç Lot Verir? Arz Fiyatı 2023

Borlease Otomotiv halka arz şimdiden yatırımcıların ilgisini çekti. Zira BORLS olarak borsada işleme açılacak olan Borlease Otomotiv kaç lot vereceği, arz fiyatı ve ne zaman işleme açılacağı hakkında tüm bilgileri buradan öğrenebilirsiniz.

Borlease Otomotiv Nedir, Borlease Otomotiv Ne İş Yapar?

Borlease Otomotiv, otomotiv sektöründe öncü bir firma olarak bilinir. Kuruluşun temeli, müşterilere geniş bir araç kiralama ve filo yönetimi hizmetleri yelpazesi sunmak üzerine atılmıştır. Şirket, sektördeki deneyimi ve uzman kadrosu ile müşterilerine özel, güvenilir ve ekonomik çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Bildiğiniz gibi şirket hisseleri halka arz olurken, kısaltılmış isimler ile listelenmektedir. Borlease Otomotiv’nin Sembolü Ne Olacak? Borlease Otomotiv Borsa Kodu BORLS şeklindedir.

Borlease Otomotiv’in en belirgin özelliklerinden biri, geniş araç filosudur. Şirket, bireysel kullanıcılar, kurumsal müşteriler ve şirket filo yönetimi ihtiyaçlarına uygun bir dizi araç seçeneği sunar. Her türlü talebi karşılamak için çeşitli marka, model ve segmentteki araçları içeren zengin bir filo, müşterilere geniş bir seçenek sunmaktadır.

Araç kiralama hizmetlerinin yanı sıra, Borlease Otomotiv, müşterilerine özel filo yönetimi çözümleri sunarak iş süreçlerini optimize etmelerine yardımcı olur. Bu, müşterilerin araçlarını daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlar, bakım süreçlerini yönetir ve operasyonel maliyetleri minimize eder. Dyson v15

Borlease Otomotiv’in müşteri odaklı yaklaşımı, şeffaf iletişim politikası ve yenilikçi çözümleri, şirketi sektörde bir adım öne çıkarmaktadır. Müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışı, Borlease Otomotiv’i tercih edilen bir otomotiv çözüm ortağı haline getirmiştir.

Borlease Otomotiv, geniş araç filosu, filo yönetimi çözümleri ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile otomotiv sektöründe güvenilir bir marka olarak öne çıkmaktadır. Şirketin sürekli olarak yenilikçi çözümler sunma ve müşteri memnuniyetini ön planda tutma misyonu, Borlease Otomotiv’i sektördeki liderlerden biri yapmaktadır.

Borlease Otomotiv Arz Fiyatı Ne Kadar?

Borlease Otomotiv ARZ FİYATI 25.29 TL olarak verilmiştir. Son halka arz katılımcı sayısına göre incelediğimizde Borlease (BORLS) hissesine de 3 milyonun üzerinde yatırımcının katılması beklenmekte! Bu nedenle Borlease (BORLS) halka arzındaki dağıtılan lot miktarı 39.950 milyon olması nedeni ile en fazla 15 adet dağıtılması beklenmektedir. Dağıtılacak lot miktarının kesin olmadığını belirtelim!

Borlease Otomotiv Ne Zaman Halka Arz Olacak?

İlgili halka arzın onaylanmasının ardından şirket tarafından açıklanan resmi verilere göre BORLS arzının 11-12-13 Ekim 2023 tarihlerinde yatırımcılardan talep toplayacağı bilgisi gelmiştir. Borlease (BORLS) halka arzının hesaplara geçme tarihleri ise 14-15-16 ekim 2023 şeklinde.

Borlease Otomotiv Halka Arz Büyüklüğü 1.3 milyar TL olarak verilmiştir. Önceki gün bakanlığın vermiş olduğu büyük arzlardan bir tanesi diyebiliriz.

Borlease Otomotiv Halka Açıklık Oranı ise şuan için %32.04 olarak verilmiş olup, 47 milyon lot dağıtılacaktır. Taslak izahnamesi incelendiğinde borlease otomotiv katılım endeksine uygun olarak görülmektedir.

Borlease Otomotiv Kimin? Pay Sahipleri Kimler?

Bildiğiniz gibi katılım endeksine uygun olarak Borlease Otomotiv pay sahipleri incelendiğinde

  • %100 Bor holdinge aittir. (hikaye seninle başlar)

Bor holdingin inceleme alanında ise otomotiv, sigorta ve teknoloji kategorileri bulunmakta. Bunlar arasında Tardigrad yazılım, SIXT rent a car araç kiralama, Magdeburger Sigorta alanında hizmet vermektedir.

Borlease Otomotiv Mali Yapısı Finansal Durumu

Şirketin vermiş olduğu bilgilere göre

  • 2022 Hasılat: 1,7 Milyar TL
  • 2022 Brüt Kâr: 491,3 Milyon TL
  • 2021 Hasılat: 1,2 milyar TL
  • 2021 Brüt Kâr: 407,7  Milyon TL
  • 2020 Hasılat: 681,5 Milyon TL
  • 2020 Brüt Kâr: 235,1 Milyon TL

şeklinde. Özellikle 2.el araç satışlarından kar elde ettiği görülmekte. Şirketin vermiş olduğu verilere göre Borlease Otomotiv Fiyat İstikrarı planladığını belirtmiştir. Buna göre

  • 1 yıl boyunca pay satışı yapılmayacak
  • 1 yıl süre dahilinde ortaklardan da pay satışı olmayacak
  • 30 gün boyunca bu süreç takip edilecektir.

Borlease Otomotiv halka arzı nerede kullanacak? Söz konusu gelen paranın çoğu %70 yeni yatırımlar %30 işletme sermayesi ve kredi borçlarında kullanılacağı belirtilmiş.

Borlease Otomotiv Halka Arzı Hangi Bankalarda?

Bu halka arzın Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. ile Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. ile işlemleri başlattığını görüyoruz. Özellikle tüm yatırımcıların hangi bankada Borlease Otomotiv halka arzına katılabileceğini liste halinde vermek istedik!

A1 Capital Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Acar Menkul Değerler A.Ş.
Ahlatcı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
ALB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Alternatif Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Anadolu Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
Burgan Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Dinamik Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Galata Menkul Değerler A.Ş.
Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Global Menkul Değerler A.Ş.
Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
ICBC Turkey Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
ING Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

InvestAz Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
İntegral Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Marbaş Menkul Değerler A.Ş.
Meksa Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Osmanlı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.
Piramit Menkul Kıymetler A.Ş.
QNB Finans Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Tacirler Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Teb Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Trive Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Turkish Yatırım Menkul Değ. A.Ş.
Ünlü Menkul Değerler A.Ş.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Yapı Kredi Yatırım Menkul Değ. A.Ş.

Borlease Otomotiv Katılım Endeksine Uygun mu?

Borlease Otomotiv katılım endeksine uygundur.

Borlease Otomotiv halka arz hangi bankalarda var?

Vakıfbank, Yapıkredi, Teb, İş bankası, İNG bank, halk bankası, denizbank, garanti bankası, Akbank olup diğer aracı firmaların tam listesini yukarıda paylaştık.

Borlease halka arz kaç lot verir?

Dağıtılacak lot miktarı Borlease halka arzı için 39.950.000 TL nom. (%85) Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara, 7.050.000 TL nom. (%15) Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara dağıtılacaktır. Bu nedenle ortalama olarak son halka arza katılan 3 milyon üzerindeki yatırımcı baz alındığında 15 adet dağıtılması muhtemel.

Borlease halka arzı bireysel mi?

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Eşit Dağıtım yöntemi uygulanacaktır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku