Belediye Maddi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır 2024

2024 senesi ile ve deprem süresinde ihtiyaç yardımı olanlara belediye maddi yardım başvurusu ve erzak yardımı, giysi yardımı gibi çeşitli sosyal yardımlar yapmaktadır. Yoksul olan veya durumu olmayan kişiler bağlı olduğu ilçe belediyelerine veya büyükşehir belediyelerine giderek sosyal yardım başvurusu formu doldurabilirler. Belediyenin sunduğu para yardımı ile beraber sunduğu pek çok yardımdan yararlanabilecekler. Ülkemizde bulunan dar gelirli ve yoksul vatandaşlar için belediyeler düzenli olarak nakdi yardım yapmaktadır. 

Bazı belediyeler ise başvurular konusunda kendi resmi internet sitesi üzerinden kabul etmektedirler. Bazı kurumlarda Kızılay yardım başvurusu veya kaymakamlıklar gibi yerler üzerinden yardımlarını gerçekleştirmektedirler. Bunun için kişilerin yapacakları başvurular ile aranan bazı şartlar bulunuyor.

Belediye Maddi Yardım Başvuru Dilekçesi

Maddi yardım başvuru yapmak isteyen kişilerin belediye üzerinden öncelikle bizzat belediyelere gitmeleri ve Sosyal Yardım Başvuru formu doldurmaları gerekmektedir. Sonrasında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar başvuru formunda bulunan belediye yardımı parasını işaretleyerek nakit yardımı başvurularını gerçekleştirebilirler. Belediye maddi yardımı konusunda her aileye 1000 TL yardım başvurusu 1000 TL veya 1500 TL gibi farklı tutarlarda yardım verilmektedir.

Vatandaşlar başvuru yaparken teslim etmeleri gereken belgeler ile muhtaçlık durumunu kanıtlayabilecekler. Bununla birlikte erzak yardımı başvurusu içinde belirtilen belgeler istenilebilmektedir. Başvuru formu için gerekenler,

  • T.C. kimlik kartı aslı veya fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi
  • Gelir belgesi
  • İşsiz olan kişiler için SGK üzerinden alınacak ve işsiz olduklarını kanıtlayacak belge
  • Engelli kişiler için engelli raporu
  • Çocuğu olan ve üniversite okuyan kişiler için öğrenci belgesi
  • Aile üyelerine ait olan vukuatlı olan nüfus kayıt örneği, fotokopisi

Gibi belgeler, belediye maddi yardım başvurusu esnasında istenebilir, bununla birlikte yardım başvuru yapılan kuruma göre istenen belgeler değişiklik gösterebilmektedir. Vatandaşların ek olarak özel durumlarına göre bazı belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Mesela eşi vefat eden kişiler için kendileri ve çocukları için yardım parası alabilmeleri için eşlerinin ölüm belgesi gerekebilir.

Belediye Yardımları Kimlere Verilir?

Belediye yardımı başvurusu konusunda bazı şartlar bulunmaktadır. Bu durumda kişilerin şartlara uyum sağlamaları ve başvuru yapmaları gerekmektedir. Belediye maddi yardım başvurusu konusunda aranan bazı şartlar bulunuyor. Ülkemizde bulunan nakit yardımları özellikle muhtaç olan ve yoksul olan kişilere yapılmaktadır. Bazı şartlar şu şekildedir,

  • Belediye sınırlarında ikametgahı olması konusunda mutlaka belediye yardımına başvuru yapan kişilerin yaşıyor olmaları gerekmektedir.
  • Belediye maddi ve erzak yardımları başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar ikametgahlarının olmadığı yerlerdeki belediye yardımlarına başvuru yapamıyorlar.
  • Ülkemizde yani Türkiye Cumhuriyeti olan vatandaşlar ve T.C. kimliği bulunan vatandaşlar.
  • Ülkemizde SGK kaydı bulunmayan, işsiz olan herhangi bir mülkiyeti olmayan kişiler muhtaç olarak kabul edilmektedir.
  • Mesleği ve geliri olmasına rağmen ailesine yani hane halkı kişi başı aylık ortalama geliri asgari ücretin yaklaşık 1/3’ü ve altı olan kişiler ve aileler dar gelirli ve yoksul olarak nitelendirilmektedir.
  • Gelirsiz olan ve işsiz olan %40 ve üzeri engelli bireyler.
  • Kronik bir rahatsızlık sebebinden dolayı çalışamayacak durumda olan kişiler.
  • Kimsesiz ve geliri olmayan yaşlı bireyler.
  • Birlikte Başaracağız Yardım Başvuru Formu
  • Yoksul ailelerin üniversite okuyan çocukları.

Belediye Maddi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediye yardımı başvurusu konusunda kişiler maddi yetersizlik olduğuna dair bir belge veya kanıt gerekiyor. Belediye yardım alabilmek için kişiler belediyeye giderek veya e-devlet üzerinden nakit yardımı başvurusunda bulunabilecekler. Bununla birlikte kaymakamlık yardım başvurusu için kişilerin kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekmektedir. Yardım başvurusu için,

  • Belediye maddi yardım başvurusu yaptıktan sonra başvuru sahibi olan muhtaç kişilerin başvuru formlarındaki bilgiler kontrol edilmektedir.
  • Belediyelere giderek bizzat başvuru yapmanız gerekebilir.
  • ALO 153 beyaz masa hattını arayarak belediye yardımı başvuruları konusunda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
  • Çeşitli kurumlar tarafından verilen destekler için kurumların online sitesi veya kurumların binalarına giderek vermiş oldukları desteklere başvuru yapabilirsiniz.
  • Başvurunuz kontrol edildikten sonra onaylanacak ve kısa süre içerisinde belirtilen hesaba yatırılacak.
  • Elektrik Yardımı Başvurusu E-Devlet

Bazı belediyelerde nakit yardımı konusunda başvuruları online platformlarında yani kendi resmi sayfaları üzerinden kabul etmektedirler. Bu durumda kişiler başvuru yapmak istediği zaman ikametgahın bulunduğu yerdeki belediyelerin resmi internet sitelerini kontrol etmeleri ve başvuru yapmaları gerekiyor.

E-Devlet Belediye Maddi Yardım Başvurusu

E-Devlet belediye maddi yardım başvuru işlemini yapabilmeniz için yapmanız gerekenler;

  • E-devlet üzerinden veya belediyelerin kendi resmi siteleri üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
  • E-devlet üzerinden e-belediye yardım sorgulama yaparak başvurularınızın sonucunu, miktarını, desteklerin ne zaman yatacağını gibi bilgiler edinebilirsiniz.
  • Kesilen destekler hakkında bilgileri de aynı sayfadan görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet Belediye Maddi Yardım başvurusu hakkında bilinmesi gerekenler bunlardır. Bu konuda yardım alabileceğiniz, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının ve Valilik olduğunu da hatırlatmak isteriz. Her türlü Maddi, Manevi ve Eğitim yardımları konusunda ülkemizde birden fazla resmî kurum görev yapmaktadır. Bunların tamamını değerlendirmeniz, işinizi kolaylaştıracaktır. Özellikle kış aylarına girerken bir çok insanın ısınma problemi de ortaya çıktığı için yardım miktarlarında artış gözlemlenir.

Belediyeler vatandaşa nakdi yardım yapabilir mi?

Belediyelerin çoğu vatandaşa nakdi yardım yapabilir. Bunun için nakdi yardım alacak olan şahsın maddi ve mal beyanı vermesi gerekiyor. Sosyal yardımlaşma tarafından araştırılan vatandaşın, belediyeye onay vermesi dahilinde hızlıca nakdi yardım alabilirsiniz. Çoğu büyükşehir belediyesi doğrudan vatandaşın başvuru durumuna göre nakdi yardım verdiği bilinmektedir.

153 Hangi Yardımlar Var?

Alo büyükşehir numarası olan 153 hakkında birçok bilgi verilmektedir. 153 hangi yardımlar verdiğini öğrenmek isteyenler, özellikle belediyenin gıda ve erzak yardımı yaptığı bilinmektedir. Öte yandan maddi yardımın yanı sıra çocuklar için süt ve bez yardımı da bunlar arasında. Kış aylarında ise odun ve kömür yardımı 153 hattı ile alınmaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku