Yabancı Hisse Senedi Nasıl Alınır? Yurt Dışı Şirketlere Yatırım Yapmak

Yurt dışı şirketlere yatırım yapmak isteyenler özellikle Yabancı hisse senedi nasıl alınır, yurt dışı hisse senedi nereden alınır sorularına yanıt arayışında. ABD borsası, genellikle dünyadaki işlem hacmi en büyük olan şirketleri içine alması ile bilinir. Yani APPLE, Microsoft, Amazon, Google, Facebook örnekleri verilebilir. Borsalar sadece ABD merkezli olmayıp, birçok İngiltere, İspanya, Hong Kong, Çin, Japonya merkezleri en fazla tercih edilenler arasında.

Yurt Dışı Şirketlere Yatırım Yapmak

Yurt dışı yatırım şirketlerine yatırım yapmadan önce mevcut borsanın komisyon oranları ve saklama koşulları büyük öneme sahiptir. Ayrıca TL bazında işlem yapılmamakla beraber yabancı para birimi (hangi ülkede yatırım yapacaksanız o ülkenin para birimi) gerekiyor. Sadece para birimi olmamakla beraber o ülkenin vergi şartlarını da yerine getirmeniz ve hangi oranda kazanç gider vergisi ödemeniz gerektiğini, o borsada işlem yapmadan önce bilmeniz gerekiyor. Borsa seans saatleri ülkemizdeki gibi olmayıp, yurtdışı seans saatleri de öğrenilmesi gerekmektedir.

Borsada hisse senedi alıp satmak, birçok yatırımcının sermayelerini artırmak için tercih ettiği bir yöntemdir. Yatırımcıların akıllarında ise yabancı hisse senetleri nasıl alınır, nereden en az komisyonla işlem yapabilirim, soruları geçmekte! Fakat hisse senetlerinin fiyatları, sadece ekonomik gelişmelerden değil, pek çok farklı faktörden de etkilenebilir. Bu da, yatırımcıların karşılaşabilecekleri riskleri göz önünde bulundurarak portföylerini farklılaştırmalarını gerektirir. Yurtdışında yatırım yapmanın yolları arasında borsa ve fonlar en fazla tercih edilenler arasında.

Yatırımcılar, istikrarlı bir gelir elde etmek için sadece yerel borsayla yetinmemelidir. Uluslararası borsalar, farklı seçenekler sunarak daha iyi bir kâr-zarar dengesi kurmaya yardımcı olabilir. Bir borsada meydana gelen değer düşüşü, diğerinde kazançla telafi edilebilir. Bu yüzden, birçok yatırımcı, portföylerine hem yerel hem de yabancı borsalardaki hisse senetlerini katmaktadır.

Yurt Dışı Hisse Senedi Nereden Alınır?

Yurt dışı borsalarında nasıl işlem yapılır?

Herkesin aklında bu sorular geçebilir: yurtdışı borsalardan hisse almak, amerikan borsasından hisse almak, yurtdışı hisse almak, NASDAQ hisse satın al, SP500 hisse satın almak, yabancı borsadan hisse almak, yabancı borsalar, hisse senedi, US500, DAX, FTSE 100, CAC 40, yurtdışı hisse senedi

yurt dışı şirketlere yatırım yapmak
yurt dışı şirketlere yatırım yapmak

Yabancı hisse senetleri almak için, yetkili bir aracı kurumla çalışmak önemlidir. Yerel aracı kurumların dışında yabancı aracı kurumlar da seçilebilir. Her iki alternatifin de artıları ve eksileri vardır, bu yüzden seçim yatırımcının tercihlerine bağlıdır.

Ayrıca, yabancı hisse senedi alıp satmak, yeni vergi sorumlulukları doğurabilir. Kazanılan gelir üzerinden, hisse senetlerini satın aldığınız ülkede veya Türkiye’de çeşitli vergiler ödemek zorunda kalabilirsiniz. Vergi konusunda ayrıntılı bilgi için aracı kurumunuzla ve bir vergi danışmanıyla iletişime geçmeniz önerilir.

  • Yurtdışı borsalar hangileri? İşlem hacmi yüksek olan borsalar hangileri?

1. New York Stock Exchange (Amerika)
2. NASDAQ Capital Market (Amerika)
3. London Stock Exchange (İngiltere)
4. Shanghai Stock Exchange (Çin)
5. Tokyo Stock Exchange (Japonya)
6. Hong Kong Stock Exchange (Hong Kong)
7. Interactive Brokers (Amerika merkezli)
8. ZacksTrade (Amerika merkezli)
9. TradeStation (Amerika merkezli)
10. TradeStation Global (İngiltere merkezli)
11. Saxo Bank (Danimarka merkezli)
12. Monex Boom (Hong Kong merkezli)

işlem hacimlerine göre sıralamak mümkün!

En Çok İş Yapan Dükkanlar Hangileri?

Yabancı Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Yurtdışında yatırım yapmaktan çekinmeyin. Yabancı hisse senedi alımı için şu adımları takip edebilirsiniz: Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, yurt dışı borsalarda alım-satım yapmak çok daha kolay hale geldi. Çeşitli yerli ve yabancı aracı kurumlar, işlemlerinizi mobil uygulamalar aracılığıyla cep telefonunuzdan yönetmenize olanak sağlar. Mobil uygulama sayesinde alım-satım emirlerinizi hemen iletebilir, ayrıntılı analiz ve raporlara erişebilirsiniz.

Aracı kurum seçerken, birden fazla platforma (bilgisayar, tablet, cep telefonu vb.) destek verip vermediğini kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Cep telefonunuza gelen bildirimlerle işlemlerinizi vakit kaybetmeden kolayca gerçekleştirebilir ve fırsatları yakalayabilirsiniz. Bim kaç metre kare dükkan istiyor?

Yabancı borsalarda yatırım yapmanın yolları artık çok daha kolay. İster yerli ister yabancı olsun, bir aracı kurum seçerek bir hesap açabilirsiniz. Online hizmet veren pek çok kurum mevcut.

  • Yatırım Seçimi: Yatırım yapmak istediğiniz varlık çeşidini belirleyin. Bu, bir endeks fonu, yatırım fonu veya hisse senedi olabilir.
  • Temel Analiz: Yatırım yapacağınız varlığın ayrıntılarını öğrenin. İlgili hisse senedi raporlarını ve analizlerini okuyarak bilgilenin.
  • Miktar ve Dağılım: Yatırım yapacağınız hisse senedinin miktarını ve çeşidini kararlaştırın. Sadece bir hisse senedine değil, farklı varlıklara (dağılım) yatırım yapmak daha avantajlıdır.
  • Yatırım Platformuna Fon Gönderimi: Yatırım yapmak istediğiniz platforma belirlediğiniz miktarı gönderin. İşlem masrafını net bir şekilde görebilmek için şu hesaplama aracını kullanabilirsiniz.
  • Emir Türü Seçimi: Piyasa emri vererek hızlı bir şekilde hisse senedi satın alabilir veya limit emri vererek istediğiniz fiyata ulaştığında işlem yapılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Güçlü Portföy Yaratma: Kurduğunuz portföyü iyileştirmeye devam edin. Dağılım ve sürekli analiz ile portföyünüzü geliştirin.

Yurt dışı borsaları işlem hacimleri bakımından daha yüksek olabilir. Ancak getiri ve götürü olarak sizlerin ana paranızı bir anda %40 oranında düşüş sağladığı gibi tıpkı forex sistemleri gibi ana paranın yok olmasına da neden olabilir. Yurt dışı piyasalar işlem saatleri, komisyonlar, ana paranın garanti seviyesi kadar belli başlı şirketler dışında işlem yapanlar kesinlikle bilgi almaları gerekiyor. Söz konusu uluslararası piyasalar ile ülkemizdeki piyasalar arasında birçok farklılıklar olabilir.

ABD borsası nereden alınır?

ABD borsası, birçok ülkedeki yatırımcıların en fazla tercih ettiği borsalar arasında gelmektedir. Buradan herhangi bir yatırım yapmak isteyenler, öncelikle aracı kurum belirlemesi gerekiyor. Önem arz eden kısım aslında burada yatıyor zira online destekleri, kesintiler, masraflar, hesap bakım ücreti, güvence gibi etkenleri ne derece karşıladıkları iyice bilinmesi gerekiyor.
SPK lisanslı aracı kurumlar listesine bakarak ABD borsası nereden alınır sorusunun tam da yanıtını bulmuş olacaksınız.

Yabancı hisse senedi hangi bankadan alınır?

Yabancı hisse senedi almak isteyenler aracı kurumlar veya bankalardan alabilir. Ancak komisyon oranlarına bakmanızı öneriyoruz. Zira en uygunu genelde midas uygulaması olup onu akbank ve iş bankası takip eder.

Türkiye’den yabancı hisse senedi alınabilir mi?

Gelişen teknolojik faaliyetler sayesinde tek tuş ile ABD, Rusya, Çin veya herhangi bir ülkenin borsasından hisse senedi alabilir ve yatırıma başlayabilirsiniz. Bir apple, microsoft, amazon, tesla gibi büyük şirketlerin hisselerini satın almak mümkün. Bunun için bir aracı kurum ile anlaşmanız gerekiyor. Ülkemizde midas, iş bankası, akbank ve diğer bankalar aracılığı ile yurt dışı şirketlere yatırım yapabilirsiniz.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku