Birlikte Başaracağız Yardım Başvuru Formu 2023

Birlikte Başaracağız Yardım Başvuru Formu, ihtiyaç sahibi olan birçok kişi için ulaşılabilir durumdadır. Bu makalemizde özellikle korona virüs salgını sebebiyle çalışamayan veya gelir seviyesi düşük vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan desteğe ulaşmak amacıyla oluşturulan birlikte başaracağız yardım başvuru formu hakkında bilgiler vereceğiz.

İBB Yardım Çeki Başvurusu 2023

Kamuoyunda İBB yardım çeki olarak bilinen yardım kampanyası, düşük gelirli ailelerin mutfak harcamalarına destek sunmak amacıyla sürdürülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyelerine yapılacak olan şahsen başvurular sonrası ihtiyaç sahiplerine anlaşmalı marketlerden kişisel temizlik maddeleri, bulgur, un, makarna gibi temel ihtiyaçlar ücretsiz olarak veriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu hizmetten, İBB yardım çeki başvuru formu doldurmak suretiyle yararlanabiliyor. Ayrıca, sağlık sorunu veya herhangi farklı bir sebeple belediyeye başvuru yapamayan ihtiyaç sahipleri, 153 yardım başvurusu hattını arayarak yardım talebinde bulunabiliyor.

Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle yaşanan ekonomik durgunluk, özellikle belli bir gelir seviyesinin altında para kazanan kitleleri olumsuz etkiliyor. Gelir düzeyi düşük vatandaşlara yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kapsamında yürütülen konulan birlikte başaracağız kampanyası, maddi durumu iyi olan hayırseverlerin desteğiyle yapılıyor.

İstanbul Belediyesi resmi web sitesi üzerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen İBB, birlikte başaracağız yardım başvuru formu dolduran ailelere ihtiyaçları doğrultusunda yardım etmeyi hedefliyor. Peki, ihtiyaç sahipleri yardım talebinde bulunmak için nasıl başvuru yapmalı?

Birlikte Başaracağız İBB Gov Tr Başvuru Nasıl Yapılır?

Birlikte başaracağız İBB GOV TR başvurusu başlamasıyla birlikte binlerce yardıma muhtaç aileye destek sağlayan İBB,  https://birliktebasaracagiz.ibb.gov.tr/ linkini tıklayarak sayfaya giriş yapan ihtiyaç sahiplerine farklı alanlarda destek sağlıyor. Anne-Bebek desteği, Aile destek paketi gibi yardımların yanı sıra İbb askıda fatura uygulamasıyla elektrik, doğalgaz, su gibi giderlerini karşılayamayan ailelere destek sağlıyor. Maddi açıdan sıkıntı çeken ailelere yönelik olarak uygulamaya konulan ve gelir düzeyi düşük ailelere anlaşmalı marketlerden para ödemeden alışveriş yapmalarını sağlayan ibb yardım çeki başvurusu büyük ilgi görüyor.

Başvurular online ortamda alınıp, ön aşamayı geçenler doğrudan yerinde kontrol edilmektedir. Bunun için birlikte başaracağız yardımı başvurularında hatasız, eksiksiz ve doğru bilgilerin girilmesi gerekiyor. Söz konusu ibb yardım çeki ve manevi yardımlar anlık hızlarda ihtiyaç sahiplerine yetiştirilmektedir.

153 Yardım Başvurusu

153 yardım başvurusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ve binlerce ihtiyaç sahibi aileye destek sağlamayı amaçlayan proje içerisinde yer alıyor. Düşük gelir sahibi ailelere umut ışığı olmaya devam eden projeye belediyenin resmi web sitesi üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, ALO 153 hattını arayarak da yardım talebinde bulunulabiliyor. Banka Kırmızı Kalem Sorgulama başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Birlikte Başaracağız Yardım Başvuru Formu Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Pandemi sonrası yaşanan işsizlik ortamından etkilenen düşük gelir sahibi ailelere destek sağlamak amacıyla birçok farklı proje üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

  • İstanbul kart sosyal destek,
  • Anne-Bebek yardımı,
  • Nakdi yardım,
  • Gıda ve temel ihtiyaç yardımı,
  • Eğitim yardımı
  • Kırtasiye yardımı
  • Göç yardımı gibi farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik destek kampanyaları açıyor.

Başvuru yaparak belediyenin yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar, gerek internet üzerinden, gerekse şahsen yaptıkları birlikte başaracağız başvuru formu sonucu nasıl öğrenilir konusunu merak ediyor. Destek talebinde bulunan vatandaşlar https://sosinc.ibb.gov.tr/Basvuru/BasvuruSonucuIzleme linkine tıklayarak taleplerinin kabul edilip edilmediğini sorgulayabiliyor.

İbb Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Açılacak?

Belli dönemlerde Belediye tarafından verilen ibb sosyal yardım kartı denetimler sebebiyle kullanıma kapatılıyor. Bu dönemler içinde yardım kartlarını kullanamayan ihtiyaç sahipleri İbb sosyal yardım kartı ne zaman açılacak? konusunda ALO 153 hattını arayarak bilgi alabiliyor.

İBB 1000 TL Yardım Nasıl Alınır, Başvurular Nasıl Yapılır?

İBB 1000 TL yardım nasıl alınır, diyenler öncelikle İBB sosyal yardım bölümünden başvuru yapılması gerekmektedir. İBB 1000 TL yardım 2022, her yıl yenilenmekte olup, İBB 1000 TL yardım nasıl alınır sorusu herkes tarafından merak edilmektedir. Başvurular internet üzerinden de alınabilir bunun için www.ibb.gov.tr adresi açılmıştır.

İBB Nakdi yardım kaç ayda bir veriliyor?

birlikte başaracağız yardım çeki ve sosyal yardım paketleri almak çok kolay. İbb nakdi yardım tek seferlik yardım olarak bilinmektedir. Ne yazık ki, İBB yardımları Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı değildir.

İbb Sosyal Yardım Kartı Ne Zaman Açılacak?

Belli dönemlerde Belediye tarafından verilen ibb sosyal yardım kartı denetimler sebebiyle kullanıma kapatılıyor. Bu dönemler içinde yardım kartlarını kullanamayan ihtiyaç sahipleri İbb sosyal yardım kartı ne zaman açılacak? konusunda ALO 153 hattını arayarak bilgi alabiliyor.

Birlikte başaracağız yardımı nedir?

Birlikte başaracağız sosyal destek projesi kapsamında İBB tarafından hayata geçirilen bir projedir. Proje kapsamında dar gelirli ailelere, gıda, nakit destek, anne-bebek desteği vb. gibi ihtiyaçları kapsamında yardım amaçlamaktadır.

İbb yardım başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Yaptıkları yardım başvurusu sonrası taleplerin kabul görüp görmediğini öğrenmek isteyen ihtiyaç sahipleri ibb yardım başvuru sorgulama işlemlerini belediyenin resmi web sitesi üzerinden yapabildikleri gibi, ALO 153 hattını arayarak da yapabilmektedir.

Birlikte başaracağız yardımı kimlere verilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen birlikte başaracağız yardımı, maddi imkanları kısıtlı olup geçinmekte zorlanan ailelere verilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku