Kredi Borcu Olan Kefil Olabilir Mi 2024 Kredide Kefilin Durumu

Bankaya kredi borcu olan kişilerin yeniden kredi çekebildiği durumlarda kredi borcu olan kefil olabilir mi sorusu akıllara gelebilir. Zira birden fazla kredi çekebilen vatandaşlar, ödeme durumuna göre (taksitlerden birinin aksatılması veya hiç ödenmemesi) yeniden başkası adına kredi çekilirken, kefil olma durumu araştırılabilir. Ayrıca kredide kefilin durumu dikkat edilmesi gerekiyor.

Kredi Borcu Olan Kefil Olabiliyor Mu?

Bankadan bankaya değişken olmakla beraber kredi borcu olan biri yeniden kefil olabilir mi, sorusu en fazla merak edilenler arasında. Zira var olan bir kredi ödemesi olan şahsın yeniden kredi çekme ihtimali yüksek olduğu kadar kredi notuna göre bu sürecin şekillendiğini belirtelim. Eğer ki, kredi taksitlerini düzenli yatırırsanız ve kredi notunuz ortalamanın üzerinde ise banka ile yeni bir sözleşmede aktif rol alabilirsiniz.

Bu nedenle kredi çeken şahsın, mevcut ekonomik durumundan ziyade bankalar ile arasındaki ilişkiyi tablo halinde gösteren findeks kredi notu büyük önem taşıyacaktır. Eğer ki notunuz ortalamanın altında kalırsa zaten ikinci bir kredi alamayacağınız gibi kefil olma durumu da ortadan kalkacaktır. Kredi taksit ödemelerinin zamanında yapılması kadar kredi kartı borçlarının tamamının ödenmesi kredi notunu etkileyen en önemli faktörler arasında.

İhtiyaç kredisi diğer adı ile tüketici kredisi çeken bir şahsın yeniden kredi alabileceğini özetlemiştik. Öte yandan kredi borcu olan kefil olabilir mi sorusuna yanıt araştırıldığında bankalar ile temas kurup, bilgi almak istediğimizde kefil olan şahsın kredi notunun yüksek olması, banka sicilinin temiz olması en önemli aranan kriterler arasında gösterildiğini belirtelim. Kredide kefilin durumu oldukça zorlayıcı olabilir.

Kredi Borcu Olan Biri Başkasına Kefil Olabilir mi?

Bankalar ile müşteriler arasında kredi borcu olan birinin başka birine kefil olma süreci çok önem kazanır. Bankanın kefil olana güvenmesi baz alınarak, kişinin doğrudan kredi notuna göre karar verdiği bilinen bir gerçektir. Kredi borcu devam eden biri başkasına kefil olabilir mi bu nedenle araştırılıyor. Söz konusu borçlu olan şahsın banka ile arasında olumsuz ödemelerin olmaması baz alınır.

Kefil olma durumunu şu şekilde özetleyebiliriz; Ahmet Bey yakın arkadaşı Hasan abiye yakın ilişkilerinden dolayı veya akrabalık işin içine girdiği için olumsuz yanıt vermemek adına tamam ben kefil olurum dedi. Bunlar bankaya giderek, kredi çekmek istedi. Oysa ki hem Ahmet hem de Hasan’ın mevcut kredileri söz konusu idi yani ikisinin de kredisi bulunuyor aktif olarak ve Hasan abinin banka ile arası yok ayrıca banka kredi notu ortalamanın altında hatta kırmızı kalem yemiş! Mevcut olarak Hasan abinin kredi çekmesinde tek rol artık kefilin banka durumu olacaktır. Eğer ki, Ahmet Bey’in de kredi taksitlerinde gecikme veya tam ödenmemesi varsa banka ne yazık ki olumsuz yanıt verecektir.

Bankaların kredi de kefil olanın durumuna bakmak istediklerinde aşağıdaki etkenleri göz önünde bulundurur tüm bankalar;

  • Kefil olanın kredi notu
  • Kefil olanın birden fazla kredisi var mı
  • Kefil olanın banka sicilinin temiz olması
  • Kredi de kefil olan ve kredi başvurusu yapan şahsın mevcut ekonomik durumu
  • Kredi başvurusu yapanın kredi notu
  • Kredi başvurusu yapanın BBDK ile arasında kırmızı çizgi veya men cezasının olup olmadığı
  • Kredi borcu olan kefil olabilir mi yasal takipte olanlara kredi makalemizi okuyabilirsiniz.

Kredi borcu olan biri yeniden kefil olabilir mi, bunu sağlamak için yukarıdaki etkenlerin yerine getirilmesi ve bankalara olan mevcut borçların zamanında ödenmesi gerekiyor. Eğer ki, etkenlerden birini kefil karşılamıyorsa yeniden kefil olamaz. Ayrıca Kredi borcu olan kefil olabilir mi bankanın sunduğu özel şartlar da geçerli olabilir. Çocuğu olana faizsiz kredi imkanı.

Banka Kredisinde Emekli Kefil Olabilir mi?

Bankaların emekliye kredi kampanyalarını sıklıkla görmüşsünüzdür. Genelde düşük limitli kredileri ön onaysız olarak onaylanmaktadır. Bunun nedeni şahsın emekli maaşının olması garanti altına girmesinden kaynaklanmaktadır. Yani kötü bir durumda banka, emekli olan vatandaşın maaşının 3 de 1 ine el koyabiliyor. Emekli olan birinin Kredi borcu olan kefil olabilir mi şeklinde araştırıldığında dikkatli olması gerekmektedir.

Banka kredisinde emekli kefil olabilir mi, düzenli bir geliri olanın bankalardan kredi çekme ihtimali %90 üzerinde. Özellikle aylık maaş alanların bankalardan kolaylık kredi alabildiği bilinen bir gerçektir. Bankalar, emeklilerin kredi başvurunda maaş tutarının 3/1 oranına odaklanır bunun üzerinde ise emekliden ipotek şartı arar bankalar!

Emeklinin kefil olma durumu için bu şahsın kesinlikle kredi notu en az 1200 puanın üzerinde olması gerekmektedir. Emeklinin mevcut kredisinin olmaması üzerine ipotek malı olması gerekiyor. Yasal takipte olan emeklinin kefil olması imkansızdır.

Bir Kişi Kaç Kişiye Kefil Olabilir?

Kaç kişiye kefil olabilirim veya kredide kaç kişi kefil olabilir sorusuna yanıt aradığımızda kredide limite takılmadığı sürece birden fazla kişiye kefil olabilir. Hem kefilin hem de kredi çekeceği kişinin kredi notu baz alınıyor.

Ev Hanımı Kefil Olabilir mi?

Bankalar kredide kefil olma durumu için kefilden bir takım belgeler talep eder. Eğer ki, ev hanımının hiçbir geliri yok ise üzerinde kayıtlı olan mal varlığını ipotek ettirme karşılığında kefil olmasını kabul eder. Burada ipotek değerinin kredi çekileceği tutarın üzerinde olması gerekmektedir.

Kredi Çıkmayan Biri Kefil Olabilir mi?

Bankalar gerek ihtiyaç gerekse de konut kredisi başvurularında şahısların mevcut kredi notuna bakarak, ön onaylı veya ön onaysız kredi vermektedir. Düşük limitli kredi başvurularında (5000 TL / 15000 TL) ön onaysız olarak onayladığı gibi yüksek limitli kredi başvurularında bir takım belgeler talep edebilir.
Kredi çıkmayan biri kefil olabilmesi için bankaya teminat göstermesi zorunludur.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku