Kredi Notuna Bakmadan Kredi Veren Bankalar 2024

Kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar konusunu işleyeceğimiz yazımızda kredi notu nedir? Kredi notu neden düşer? Özel bankalar, Halk bankası veya ziraat bankası düşük kredi notuna kredi veriyor mu gibi sorulara cevap arayacağız.

Kredi notu, kredi talebinde bulunan kişilerin bankalar nezdindeki kredibilitesini gösteren bir uygulamadır. Banka hesaplarınızdaki hareketler, ödemelerinizi düzenli yapıp yapmadığınız, kredi kartı taksitlerini zamanında yatırıp yatırmadığınız kredi notunuzu belirler. Kredi notunun yüksek olması tüm bankalardan rahatça kredi çekilebilmesini olanaklı kılarken, kredi notu düşük olana kredi çıkma ihtimali bir hayli düşüktür. Bununla birlikte kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar mevcut olup, bankanın şartlarına uyum sağlayanlara kredi verilebilmektedir.

Kredi Notuna Bakmadan Kredi Veren Bankalar

Nakit ihtiyaçlarını karşılama amacıyla bankalara başvuru yapıldığı zaman ilk olarak talepte bulunan kişinin kredi notu incelenir. Kredi notu 0 ile 699 arasında olanlar düşük kredi notu olarak değerlendirilirken, 1700 ile 1900 puan arasında olanlar risk düzeyi en düşük müşteriler olarak değerlendirilmektedir. Bazı bankalar kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar listesinde yer almasına rağmen bu tür bankalara yapılan başvurularda ek teminat istenmesi söz konusu olabilmektedir.

Hal böyle iken bozuk sicile kredi veren bankalar mevcut olup kredi notunun düşük olması da dahil olmak üzere belli şartlara bağlı olarak kredi verilmesi de söz konusu olabilmektedir. Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar arasında,

  • Burgan bank,
  • Aktifbank,
  • Albarakatürk ,
  • N Kolay,
  • Odeabank,
  • Fibabanka,
  • Alternatifbank,
  • Enpara,
  • ICBC Bankası,
  • CEPTETEB,
  • Yapı ve Kredi Bankas,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Ziraat Bankası,
  • Vakıfbank,
  • Akbank,
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası, bulunmaktadır.

Belli dönemlerde kamu bankaları tarafından vatandaşların nakit akışlarına katkı sağlamak amacıyla kullanıma sunulan ihtiyaç kredisi sicili bozuk olan talep sahiplerine de verilmektedir. Peki, birkaç bankaya başvuru yaptıktan sonra kredi talebi reddedilen kredi sicili bozuk olana nasıl kredi çekilir?

Kredi Sicili Bozuk Olana Kredi Nasıl Çekilir?

Bozuk sicile kredi veren bankalar büyük çoğunlukla riskleri karşılayacak teminat alarak başvuru sahiplerine kredi vermeyi kabul etmektedir. Düzenli gelire sahip bir arkadaş veya akrabanızın kefil olması ya da, alacağınız kredi meblağına yakın bir gayrimenkulünüzün ipoteği söz konusu olabilmektedir. Ancak bazı dönemlerden internet bankacılığı yoluyla belgesiz, kefilsiz kredi kampanyaları uygulanmakta olup, bu dönemlerde bankalarla sorunu olanlara kredi tahsisi yapılabilmektedir. Kredi notu ve sicili bozuk olmasının yanı sıra, başvuru sayısı çok olana kredi verilmemesi de oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kredi Kartından Nakit Çekme Yöntemleri başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir. Kredi Notuna Bakmadan Kredi Veren Bankalar – 2024 Tam liste Kredi Notuna Bakmadan Kredi Veren Bankalar – 2024 Tam liste

Banka Kredi Vermiyor Nasıl Kredi Alabilirim?

Farklı sebeplere bağlı olarak kredi taleplerine olumsuz yanıt alan birçok kişi, banka kredi vermiyor nasıl kredi alabilirim sorusunun cevabını araştırmaktadır. Bankalar ve finans kurumları kredi talepleri karşısında öncelikle başvuru sahibinin düzenli bir gelire sahip olduğuna dair belge talebinde bulunur.

Kredi notunuzun veya sicilinizin bozuk olması halinde kredi almakta zorlanacağınız gibi, düzenli bir gelirinizin olmaması da kredi taleplerinizin reddiyle sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda gelir düzeyiniz oranında küçük krediler talep edebilir, düzenli ödeme yaparak zaman içerisinde kredi limitinizi artırabilirsiniz.

Kredi Çıkmayanlara Kredi

Kredi notu düşük olanlara hangi bankalar kredi veriyor? Kredi notu düşük olanlar bankalar nezdinde yüksek riskli müşteri olarak görülür. Bu tür bir durumdaysanız, bankaların kefilsiz, belgesiz kredi kampanyalarına başvuru yapmalısınız. Bunun dışında, herhangi bir bankaya sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek ettirerek kısa süre içerisinde kredi alabilirsiniz. Kredi Notu Düşük Olanlar Kefille Kredi Alabilir Mi?

Kredi notunuzun düşük olması hiçbir şekilde kredi alamayacağınız anlamına gelmez, eğer düzenli bir gelire sahip akraba veya arkadaşınız var ise, kredi notu düşük olanlar kefille kredi alabilmektedir.

Kredi çıkmayanlara kredi veren birçok banka olmakla beraber bunların hangileri olduklarını yukarıdaki listede vermiştik. Söz konusu konut kredisi alırken, konutu rehin gösterirken; ihtiyaç kredisi çekmek istediğinizde genelde SGK veya bağkurlu çalışan olmanız gerekiyor.

Kredi notu olmayan nasıl kredi çeker?

Kredi notu olmayan, kredi skoru düşük olanlar nasıl kredi çekebileceğini merak edebilir. Zira acil nakit ihtiyaç anında bankalar, kişilerin yardımına hızlıca yetişiyor. Söz konusu kredi notu olmayanların izleyeceği yollardan en önemlisi kesinlikle konut rehin göstermek veya kefil bulundurmasıdır.

Kredi notum yok ne yapmalıyım?

Kredi notum yok diyorsanız öncelikle kart ödemelerini zamanında ve tamamı ile ödemeniz gerekiyor. Asgari tutarı ödeyenlerin kredi notu düşük olacaktır bu nedenle kart harcamalarının tamamının ödenmesi önerilir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku