Aile Hekimi Değiştirme Formu Nasıl Doldurulur? 2023

Aile hekimi değiştirme hakkı var olup, şahısların bu değişiklik için ya e-devlet üzerinden ya da doğrudan aile hekimliğine giderek başvuru yapması gerekiyor. Başvuru aşamasında aile hekimi değiştirme formu eksiksiz doldurulmalı ve teslim edilmesi gerekmektedir. Dileyenler bu isteklerini zaman harcamadan e-devlet üzerinden ”aile hekimi değiştirme” bağlantısı üzerinden de yapabilir.

Aile Hekimi Değiştirme Formu Edevlet

Sağlık bakanlığı tarafından atanan aile hekimleri, devlet hastanelerine göre daha az hasta bakan ve her mahallede en az 1 tane bulunması ile bilinen sağlık kuruluşlarında görev alır. Söz konusu vatandaşlar, zaman kaybetmemek adına ilaç yazdırma ve hafif hastalıkların bakılması açısından fazlası ile tercih edilmektedir. Ancak vatandaşların bu gibi yerlere gittikten sonra fazla memnun kalmadıkları gelen anket sonuçlarından da anlaşılmaktadır. En fazla şikayetlerin geldiği sağlık bakanlığı kısımlarından biri kesinlikle aile hekimleridir. Bu nedenle çoğu hasta ve hasta yakını, doğrudan aile hekimi değiştirme başvurusunda bulunuyor.

AİLE HEKİMİNİZİ DEĞİŞTİRMEK için tıklayınız.

Yukarıdaki buton üzerinden edevlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Sonrasında sistem sizi e-nabız resmi sitesi olan enabiz.gov.tr bağlantısı sayesinde aile hekimi seçimine yönlendirecek. Burada o mahalledeki sağlık ocağında görev alan diğer hekimlerin listesini göreceksiniz ve herhangi bir hekimi doğrudan aile hekimi olarak seçebilirsiniz.

Vatandaşlar, muayene oldukları aile hekimini edevlet ve enabız üzerinden değerlendirebilir, yorum yapabilir ve sağlık bakanlığına doğrudan ulaşarak, bilgi alabilir. Söz konusu aile hekimi değiştirme nedenleri incelendiğinde büyük çoğunluğun hekimlerden memnun kalmadıklarını dile getirmişlerdir.

İnternet Üzerinden Aile Hekimi Değiştirme Formu

Bireyler aile hekimi değiştirme için sağlık ocağına da gidebileceklerini dile getirmiştik. Ancak oraya gittiklerinde hekim değiştirme formunu doldurmaları gerekiyor. Bu da zaman kaybetmeleri anlamına geldiği için sağlık bakanlığı tarafından e-devlet aile hekimi değiştirme hizmeti devreye alındı. Bu sayede hem vatandaşın hem de sağlık ocağındaki evrak sayısındaki artışların önüne geçildi.

İnternet üzerinden aile hekimi değiştirme için kesinlikle enabız veya edevlet şifresine şahsın sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde bu işlem için sağlık ocağına gidilmesi gerekiyor. E-devlet şifresine sahip değilseniz, en yakın PTT şubesine hafta içi mesai saatleri arasında giderek, 2 – 3 TL ücret vererek, edevlet şifresi satın alabilirsiniz. E-devlet şifresi alırken, yanınızda TC kimlik kartı ve cep telefonu bulundurmanız zorunludur. Zira şifre vermiş olduğunuz cep telefon numarasına gönderildiği gibi zarf içinde de teslim edilebilir.

Aile hekimi değiştirme haklarından biri de alo 182 MHRS hattını aramak! Bu sayede KVKK kapsamında alo 182 hattını arayarak, güvenlik adımını geçip, doğrudan aile hekimi değiştirmek istiyorum demeniz yeterlidir. Sizlere listede bulunan hekimler okunur ve seçim hakkı tanır. Bu sayede aile hekimini değiştirmiş olacaksınız.

Aile Hekimi Değiştirme Kaç Gün Sürer?

Eskiden aile hekimi değiştirmek için sizlere form sunulurdu. Doldurulan formun elden ele geçtiği ve onay verildiği gibi günlerce beklemek gerekiyordu. Ta ki, mevcut hekim seçilene kadar ve bu da zaman harcaması ile karşınıza çıkıyordu. Ancak gelişen teknoloji ağı sayesinde saniyeler içinde aile hekimi değiştirmek mümkün oldu.

Tek yapmanız gereken edevlet üzerinden giriş yaparak, arama kutucuğuna aile hekimi yazmanız ve sonrasında değişiklik talebinde bulunmanız olacaktır. Aile hekimi değiştirme hakkı tüm vatandaşlara verilmiş, önemli haklardan bir tanesi olup talep ve şikayetler anlık hızlarda değerlendirildiğini belirtelim. Ödenmeyen senet tahsilatı yazımızı okudunuz mu?

Aile hekimi değiştirme artık günlerce sürmüyor buna istinaden dakikalar için hekiminizi değiştirebilirsiniz. Birçok vatandaşın sorun yaşadığı aile hekimi konusunda değişikliklerin getirilmesi sonucunda memnuniyet üst düzeye çıktığını belirtebiliriz. Sizler de aile hekiminizi anlık hızlarda değiştirebildiğiniz gibi mahalle şartı olmadan sağlık ocağını dahi değiştirebilirsiniz. Bunun için alo 182 MHRS üzerinden işlemleri başlatmanız gerekiyor.

Aile Hekimi Değiştirmek İçin Ne Yapılmalı?

Alo 182 MHRS hattını arayabilir, edevlet ve enabıza kendi şifreniz ile giriş yaparak, aile hekimi değiştirme kısmından mevcut hekimlerden bir tanesini seçebilirsiniz. Bu işlemler ücretsiz olup, aynı gün aile hekiminiz değişebiliyor.

Aile Hekimi Değiştirme Hemen Değişir mi?

Aile hekimi değişikliğine giden vatandaşların aynı gün hemen hekimi değiştirebileceklerini belirtelim. Eski zamanlarda bu işlem günlerce hatta haftalarca sürdüğünü biliyoruz nedeni de ilgili aile hekimi değiştirme belgesinin resmi işlemlere göre aktif edilmesi idi. Ancak günümüz şartlarında bu işlemler dakikalar içinde gerçekleşmektedir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku