Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır 2022

Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konumuzda, pandemi ve çeşitli unsurlardan dolayı devlet tarafından direkt olarak ev hanımlarına maddi destek yardımı verilmektedir. Bu durum bütün ev hanımlarını kapsadığı için, ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır ve şartları nelerdir konuları merak edilmekte.

Bugün sizlere, günümüzde halâ aktif olan yardım başvuruları 2022 ve paketlerini ayrıntılı olarak sunarak, başvuru yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağız. Ev hanımlarına yardım paketi, bir çok alanı kapsamaktadır ve bunlardan yalnızca bir kaç tanesi aktif olarak devam etmektedir. Durum böyle olunca, ev hanımları maddi destek yardım başvurusu konusunda bir çok güncel olmayan paketlere başvuru yapmaya çalışmaktadır. İşte bunun önüne geçerek, şu anda hala aktif olan paketleri sizlere sunacağız.

Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır

Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konusunda, aktif olarak devam eden 2-3 adet ev hanımlarına maddi yardım sağlayan seçenek bulunmaktadır. Bu paketler listesi ise;

  1. Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,
  2. Ev hanımlarına 1000 TL yardım parası,
  3. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı yardım paketleri,
  4. Valiliklerin sunduğu yardımlar,
  5. Belediyelerin sağladığı yardım paketleri.
  6. Elektrik Yardımı Başvurusu E-Devlet

İşte ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konusunda, aktif kullanabilecekleri hizmetleri bu şekilde sıralayabiliriz. Bunlardan bazıları daimi devam eden hizmetler olurken, bazıları içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminden dolayı ev hanımlarına verilen yardım paketleridir.

E-Devlet Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır

E-Devlet ile ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konumuzda, başvuru statüsünün pandemi sosyal destek yardım paketi kapsamında olduğunu belirtmek isteriz. Ev hanımlarına maddi yardım başvurusu için yapmanız gerekenler ise;

  1. Pandemi Sosyal Destek Paketi Ön Başvurusu bağlantısına tıklayarak, e-devlet bilgileriniz ile giriş yapınız.
  2. T.C Kimlik numaranızın son rakamı, başvuru yapabileceğiniz günü göstermektedir. Bunlar sırasıyla;
  3. Pazartesi günü için 0 ile biten TC Kimlik numaraları,
  4. Salı günü 2 ile biten numaralar,
  5. Çarşamba 4 ile biten numaralar,
  6. Perşembe 6 ile biten TC numaraları
  7. Cuma 8 ile son bulan TC kimlik numaralarına sahip vatandaşlar.

Başvuru gününüz geldiği zaman, bu vermiş olduğumuz E-Devlet sayfasından başvuru işleminde bulunabilir ve sonucun açıklanması sürecine girebilirsiniz.

Ev Hanımlarına 1000 TL Yardım Başvurusu

Ev hanımlarına 1000 TL yardım başvurusu, pandemi sosyal destek paketi kapsamına girmektedir. Yani hemen bir üst başlıkta ki işlemleri yaptığınız zaman, aslında ev hanımlarına 1000 TL destek başvurusu yapmış oluyorsunuz. Bir çok insan bunu ayrı ayrı destek paketleri olarak görmektedir ancak durum öyle değildir. Ev hanımlarına 1000 TL nakit para yardımı başvurusu nasıl yapılır konusunda, yine üst başlıkta açıklamış olduğumuz adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Burada bir diğer önemli konuysa, yine aile ve sosyal politikalar bakanlığının düzenli yardım paketi ayrı bir yardım sınıfına girmektedir. Bazı insanlar, 1000 TL yardım başvurusu ile bunu yine karıştırabilir ancak ihtiyaç sahipleri insanların sadece pandemi döneminde değil, normal dönemler içerisinde de düzenli yardım alabildiklerini hatırlatmak isteriz. Ev Hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır isimli konumuzda, yine bununla ilgili bulunduğunuz il ya da ilçe de yer alan bu aile ve sosyal politikalar bakanlığını ziyaret etmeniz yeterlidir. Online olarak E-Devlet’i kullanarak da bu alanda başvurular yapılabiliyor.

PTT Ev Hanımlarına Para Yardımı Başvurusu

PTT Ev hanımlarına para yardımı başvurusu, aslında geçtiğimiz aylarda emekli maaşı olmayan yaşlılara ödenecek aylık 672 TL ödemeyle karıştırılmaktadır. PTT ile Ev hanımlarına para yardımı başvurusu yapılamamaktadır ve paralar PTT ile alınmamaktadır. Aylık geliri olmayan yaşlılar için, düzenli kira ve ihtiyaçların karşılanabilmesi adına pandemi döneminde devlet tarafından sağlanan 672 TL ödemesi, yine bir çok konuda karışıklığa neden olmuş ve ev hanımlarını da kapsadığı öne sürülmüştü.

Bu karışıklığın nedeni, eğer yaşlı ve eve gelen gelir yoksa, tabi ki ev hanımları da bu kampanyadan yararlanabiliyordu diğer yaşlılar gibi. İşte en çok karıştırılan konulardan bir tanesi, bu nedenle PTT Ev hanımlarına para yardımı başvurusu konusu olmuştur.

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu

Ülkemizde 2015 yılında yürürlüğe giren yasa kapsamında, devlet tarafından doğum yapan ev hanımlarına yardım başvurusu sağlamaktadır. Bu paket kapsamında ev hanımlarının doğum yardımı şartları şu şekilde oluşmaktadır;

  • İlk bebeği için toplam da 300 TL doğum yardımı ödenir,
  • İkinci bebeği için 400 TL doğum yardımı ödenir,
  • Üçüncü bebek için de 600 TL doğum yardımı ödenir.

Doğum Yapan Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Şartları

Doğum yapan ev hanımlarının maddi yardım alabilmesi için bazı şartlar mevcuttur. İşte doğum yapan ev hanımlarına yardım başvuru şartları;

  1. Doğum yardımını alabilmek için, mutlaka anne tarafından bir başvuru yapılması gerekir. Bu başvurular E-Devlet ve aile sosyal çalışma bakanlıkları tarafından yapılabilir.
  2. Doğum yapan annenin mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olması gerekir.
  3. 15 Mayıs 2015 öncesinde olan doğumlar için doğum yardımı verilmemektedir.
  4. Doğum ölümle gerçekleşirse, bu yardım alınamaz.

Ev hanımlarına yardım başvurusu nasıl yapılır konumuzun sonuna geldik. A’dan Z’ye ev hanımlarına yardım başvurusu içeriğini ayrıntılarıyla açıklamaya çalıştık. Konuyla ilgili olarak yine aklınıza takılan soru veya sorunlar için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku