İnteraktif Vergi Dairesi Şifresi Nasıl Alınır 2022

İnteraktif vergi dairesi halk dilinde internet vergi dairesi olarak da bilinen bir sitedir. İnteraktif vergi dairesi şifresi nasıl alınır konusunda aslında her iki sistemin aynı olduğunu belirtmekle içeriğimize başlayabiliriz. Bu konu da kafa karışıklığına neden olmamak içinde, yazımız içerisinde hem interaktif hem de internet vergi dairesi kelimelerini bir arada kullanacağız.

İnteraktif vergi dairesi kullanıcı kodu öğrenme işlemine geçmeden önce, interaktif vergi dairesi nedir ve hangi amaçlarla kullanılmaktadır önce bu kısmı açıklayalım. Dijital çağ teknolojilerine uyum sağlamak ve vergi ödeme oranlarını yükseltmek adına, devlet tarafından geliştirilmiş bir sanal vergi dairesi verilen ad olarak tanımlayabiliriz.

İnteraktif vergi dairesinin var olma amacı tabi ki bunlarla da sınırlı değil. Bir çok konuda ödeme imkanlarını ve borç sorgulama işlemlerinin kolaylaştırılması içinde internet vergi dairesi sistemi tasarlanmıştır. İnteraktif vergi dairesi şifresi nasıl alınır konumuzda, vergiye dair bütün işlemlerinizi, bu yeni portal üzerinden gerçekleştirebilir ve borçlarınızı ödeyebilirsiniz. İşin özü artık vergi dairelerinde, özellikle yıl sonlarında sıra bekleme derdi artık son buldu da diyebiliriz.

İnternaktif Vergi Dairesi Şifresi Nasıl Alınır?

Sisteme ilk defa giriş yapanlar için interaktif vergi dairesi şifresi nasıl alınır konusu oldukça basittir. Sisteme kayıt olmak ve aynı zamanda İnternet vergi dairesi şifresi alma işlemleri için sırasıyla şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • https://ivd.gib.gov.tr/ bağlantısına tıklayarak internet vergi dairesi sistemlerine giriş yapınız.
  • Kullanıcı oluşturmak için E-Devlet ile giriş yap butonuna tıklayınız.
  • Sonrasında E-Devlet bilgilerinizi girerek giriş yaptığınız anda interaktif vergi dairesi kullanıcı hesabınız oluşturulmuş olacak.
  • Bütün giriş işlemleriniz için artık aynı yöntemi kullanabilirsiniz.
  • PTT’ye Gitmeden E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır isimli yazımızdan da, mevcut e-devlet şifresini hatırlamayanlar, yeni şifre alma işlemlerini yapabilirler.

İnteraktif vergi dairesi şifresi nasıl alınır konusu işte bu kadar basit bir işlemdir. Burada dikkat etmeniz gereken önemli konu, e-devlet bilgilerinize erişebiliyor olmanızdır.

İnteraktif Vergi Dairesi Kullanıcı Kodu Öğrenme

İnteraktif vergi dairesi kullanıcı kodu öğrenme işlemleri, genellikle e-devlet ile değil de, normal kullanıcı kaydı oluşturup sonrasında bilgilerini hatırlamayan vatandaşlar tarafından yaşanan sorunlar arasındadır. İnternet vergi dairesi kullanıcı kodu öğrenme işlemleri için şu işlemleri yapmanız gerekmektedir.

  • İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodu öğrenme talep formu doldurulur.
  • Bulunduğunuz ilin, bulunduğunuz vergi dairesi hizmet binasına gidilir.
  • Memurlar tarafından yeni şifre hizmeti sağlanır ve kullanıcı kodu mükellefe teslim edilir.
  • Belediye Maddi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır

İnternet Vergi Dairesi Şifre Bloke Kaldırma

İnteraktif vergi dairesi şifreniz bloke altındaysa ve giriş yapamıyorsanız, uygulamanız gereken bir kaç adım vardır. İnternet vergi dairesi bloke işlemleri için yine bulunduğunuz vergi dairesine gidip yazılı form doldurmanız gerekmektedir. E-Devlet ile kayıt işlemlerinde bu işleme gerek yoktur ama normal kullanıcı kaydıyla gerçekleştirilen üyelikler de interaktif vergi dairesi bloke kaldırma işlemleri maalesef bu şekilde yapılmaktadır.

İnteraktif Vergi Dairesi Cep Telefonu Numarası Değiştirme

İnteraktif vergi dairesi sisteminde cep telefonu numarası değiştirmek, eklemek ve silmek oldukça kolay bir işlemdir. Sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst menüden adınızın olduğu bölüme tıklayınız. Burada karşınıza çıkan Cep Telefonu Bilgisi Güncelle butonuna tıklayarak numara değiştirebilir ya da isteğe bağlı kayıtlı numarayı silebilirsiniz. İnternet vergi dairesi numara değiştirme konusunda şu anda bir limit bulunmamaktadır. Dilediğiniz kadar numara değişiklik işlemlerini sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İnteraktif Vergi Dairesi Mobil Uygulamasını Nasıl İndirebilirim

İnteraktif vergi dairesi mobil uygulaması indirme işlemleri için bulunduğunuz platformun uygulama mağazasını kullanmanız gerekir. Android için Google Play Store, iPhone için App Store ve Huawei cihazlar için de AppGallery uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bu mağazalarda direkt olarak GİB Mobil diye aratmanız yeterlidir. Mobil uygulama da sisteme girişler, normal internet sitesinde ki gibi kolay ve pratiktir. Ayrıca tüm işlemlerinizi yine buradan gerçekleştirebilir ve bildirimleri alabilirsiniz. Gib Mobil Uygulama Nasıl yüklenir konusunda sorun yaşamanız durumda lütfen bizimle yorum bölümünden iletişim kurunuz.

İnteraktif vergi dairesi şifresi nasıl alınır ve aynı zaman da interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu öğrenme içeriğimizin burada sonuna geldik. Konuyla ilgili olarak sorun yaşadığınız kısımlar veya sormak istediğiniz bölümler olursa, bu sorularınızı bize hemen altta yer alan yorum bölümünden iletebilirsiniz.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku