Şehirlerarası Seyahatte PCR Testi Zorunlu mu 2022

Şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunlu mu sorusu son zamanlar da gündem maddelerinden bir tanesi. Güncel tablolar ve Covid-19’un ülkemizde ki etkisiyle beraber, bir çok yeni karar alındı. Böyle bir durum karşısında da; sürekli vaka sayısına oranla tedbir kapsamları değişmektedir.

Bu değişimlerin güncel olarak takip edilebilmesi için de vatandaşlar sürekli olarak araştırmalar gerçekleştirmekte. Bu haber içeriğimiz de, makaleyi ne zaman okursanız okuyun sürekli güncel olan durumu bulabileceksiniz. Değişen kararlar ve yeni alınan tedbirler sonucunda yazı içeriği sürekli olarak yenilecektir. Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu konusunda, bu testi yaptırmayanlar için bir çok cezai yaptırım bulunmaktadır. Bu detaylara geçmeden önce dilerseniz, Pararix Maddi Destek Başvurusu konumuzu da inceleyebilirsiniz. Seyahatte PCR testi zorunlu mu konusun da sizleri daha fazla bekletmeden güncel yanıtlara geçebiliriz.

Şehirlerarası Seyahatte PCR Testi Zorunlu mu 2022

Şehirlerarası seyahatteler de PCR testi yaklaşık olarak 2-3 aydır zorunlu durumda. Buna ilk olarak, uzun yol seyahatleri dahil edilirken artık bir birine çok yakın olan iki şehirden bile bir birine geçişlerde PCR testi sonucu istenmektedir. Şehirler Arası Setahatte PCR zorunlu mu konumuzda, bu testlerin yapılmak durumunda olduğu ve özellikle de aşı yaptırmayan vatandaşlar üzerinde yakalanmaları halinde ciddi maddi ceza yaptırımlarıyla karşılaşacaklarını belirtmek isteriz.

Güncelleme: 15.01.2022 resmi gazetede yayımlanan bildirilere göre, artık şehirlerarası uçuşlar ve otobüslerde pcr testi talep edilmeyecektir.

Aşı yaptırmamış olan vatandaşlar, şehirlerarası seyahatte PCR testi yaptırarak seyahat işlemlerini gerçekleştirebilirler. PCR testleri devlet ve özel hastanelerde yapılmakta olup, sonuçları yoğunluğa bağlı olarak bir kaç saat içerisinde çıkmaktadır. Seyahat kısıtlamalarından sonra bu testlerin sonuç süresi de önceki döneme göre daha hızlı olmaktadır. Özellikle son bir kaç ayda laboratuar araçlarının artırılması ile, ilk yılında olduğu gibi 24 saat bekleme dönemi sona erdi. Yani devlet hastaneleri bile artık maksimum 7-8 saat içerisinde sonucu size iletebilir duruma gelmiştir. Şehirlerarası seyahatte pcr testi zorunlu mu bölümünü bu şekilde açıkladık.

Aşı Yaptıranlar Seyahatte PCR Yaptırıyor mu 2022

Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu konumuzda en çok merak edilen başlıklardan bir tanesi de, aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu sorusu olmakta. Bu sorulara paralel olarak; 1. doz aşı olup 2 ve 3. doz olmayanlar seyahatte pcr yaptırmak zorunda mı gibi soruların cevapları da merak edilmekte. Öncelikle 18 yaş sınırı aranmaktadır. Aşı olmayan 18 yaşını doldurmuş her bireyin PCR testi yaptırması gerekiyor. 18 yaş altında ki kişilerinde yanında ebeveyn olması gerekmekte.

Tek doz aşı olmuş kişiler içinde bu durum geçerli. Yani 1. doz aşıyı olduysanız ve 2 ile 3. doz aşı olmadıysanız, aşı olmamış vatandaşlar gibi teste tabisiniz. 2. doz ve 3. doz aşılarını tamamlamış kişiler için herhangi bir PCR test zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak bu durumda bir detay var, bu detay sizi yanıltabilir. 2. doz aşıyı olduktan sonra 15 gün geçmesi gerekmektedir. Yani siz 2. doz aşınızı olduktan sonra hemen bilet almak isterseniz yine PCR testi istenecektir.

Aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu konusuna resmî açıklama ile devam edelim. Sağlık bakanlığı bu durumu şöyle açıklıyor; “2. doz aşının vücutta bağışık kazandırma süresi 15 gündür. Ancak 15 gün geçtikten sonra korunaklı birey olmuş olursunuz. ” İşte bu nedenle, hemen 2. doz aşımı olup seyahat edeyim derseniz, ne yazıkki karşınıza yaptırmak zorunda olduğunuz bir test çıkacak.

Aşı yaptıranlar PCR testi yaptırıyor mu konusunu da böylelikle açıklamış olduk. Konu içerisinde herhangi bir uygulama değişimi olursa, yazı içeriği de editör ekiplerimiz tarafından güncellenecektir. Aşı yaptıranlar PCR yaptırıyor mu konusunda, son bilgimiz ise, yaptırdığınız aşının ne olduğu fark etmiyor. 2 Doz aşı olduktan sonra Biontech ya da Sinovac olmanız herhangi bir dezavantaj yaratmayacaktır.

Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu konusunun aşı bölümünü böylelikle tamamlamış olduk. Şehirlerarası otobüs firmasını tercih edecek olan kişilerin, PCR negatif sonucunu 48 saat önceden firmaya bildirmek zorunda olduğunu da ayrıca hatırlatmak isteriz.

Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu başlığımızda, bu detayı unutmayınız. 48 saatten önce verilen testler geçerli olmayacaktır.

Uçak Yolcuğunda PCR Testi İsteniyor mu

Yukarı kısımda belirtmiş olduğumuz yasakların tamamını uçaklar içinde geçerli. Yani seyahat ettiğiniz vasıtanın ne olduğunun hiçbir önemi yok. Burada temel kural, şehir değişikliği olarak esas alınmıştır. Devletin burada ki temel amacı, şehirler arası virüs taşıma olayını en az seviyeye indirerek vaka sayılarını azaltmak ve toplum bağışıklığı kazandırmaktır.

Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu konumuzda uçak yolculuklarının da bu yasakları kapsadığını söyleyebiliriz. Bir de önceden biletim vardı ama ben PCR testi yaptırmak istemiyorum diyorsanız; bu konuda uçak firmalarının iade yapmadığını da hatırlatmış olalım. 2022 yılında uçak yolcuğu için pcr testi istenecek mi konusunda da, yıl sonunda yapılacak açıklamalar ve çıkarılacak tedbir yasaları kapsamında konu içeriğimize güncel bilgileri eklemeyi sürdüreceğiz.

Kendi Aracımla Seyahatte PCR Zorunlu mu

Hemen bir üst başlıkta açıkladığımız gibi, şehirlerarası yolculuk yaparken hangi aracı kullanırsanız kullanın, aşı yaptırmayanlar için pcr testi zorunludur. Şehirlerarası seyahat pcr zorunlu mu konusunda özel araçlarda bu kurala tabi olmaktadır. İster toplu taşıma araçlarını, ister kendi aracınızı kullanın, şehirlerarası seyahat ederken, aşı yaptırmayan tüm bireylerin PCR testi yaptırma zorunluluğu mevcuttur.

Hızlı Trenle Şehirlerarası Seyahat PCR Zorunlu mu

Aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu sorusuyla bu bölümü açıklayarak başlayalım. Aşı 1 ve 2. doz olan vatandaşlar hızlı trenle seyahatte PCR yaptırmak zorunda değil. Aşı yaptırmamış ya da tek doz aşıyla duran vatandaşların hızlı trenle seyahat içinde PCR testi yaptırmaları gerekiyor. Şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunlu mu konusunu hızlı trenlerde kapsamaktadır. Belli noktalarda kontrol işlemleri de sağlanmaktadır.

Aşı Olmayanlar Otobüse Binebilir mi?

Şehirler arası PCR zorunlu mu konusunda, aşı olmayanlar otobüse ancak PCR testi ile binebilirler. Aşı yaptıranlar Seyahatte PCR yaptırıyor mu konusunda ise, 1 doz aşının yeterli olmadığını 2 doz aşıyla otobüse PCR testi olmadan binebileceğinizi belirtmek isteriz. Aşı olan grup içerisinde hangi firmaya ait aşı olduklarının ise bir önemi bulunmuyor. Genel mantık olarak sadece aşı olunması tedbir kapsamları arasında gösterilmektedir.

Şehir içi Ulaşımda PCR İsteniyor mu?

Şehirlerarası seyahat PCR zorunlu mu konumuzda şehir içinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak unutulmaması gereken detay, burada ki kısıtlamalar HES koduna tabî olmasıdır. HES Kodunuza ulaşmak ve yeni HES kodu üretmek için E-Devlet Hes Kodu bağlantısına tıklamanız yeterlidir.

Seyahat Öncesinde PCR Testi Nasıl Yaptırabilirim?

Şehirlerarası seyahat PCR zorunlu mu konumuzu okuduktan sonra PCR testi yaptırmaya karar verdiyseniz, size en yakın devlet hastanesinden PCR testinizi yaptırabilirsiniz. Devlet hastanesini tercih etmeyen vatandaşlar, aynı testi özel hastanelerde de yaptırabilirler. Yukarı kısımda da açıklamış olduğumuz gibi bir kaç saat içerisinde sonuç ve rapor çıkmaktadır. Aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu konusunda da aynı durum geçerlidir.

Şehirlerarası Seyahatte PCR Zorunlu mu: Sonuç

  • Sadece tek doz aşı olduysanız eğer, PCR testi yaptırmadan şehirlerarası yolculuğa çıkamazsınız. Şehirlerarası seyahat PCR zorunlu mu konusunda, en az 2 doz aşı olanlar için PCR zorunlu değil.
  • Aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu konusunda ise, aşının adı en az 2 doz aşı olmuş tüm vatandaşlar teste tabi tutulmadan rahatlıkla şehirlerarası seyahat edebilirler.
  • Şehirlerarası seyahat PCR zorunlu mu konusunda unutulmaması gereken en önemli detay; PCR testinin minumum kırk sekiz saat öncesinden otobüs firmasına teslim edilmesi olacaktır.
  • Şehir içi ulaşım konusunda PCR değil, HES kodu aranmaktadır.

Bu makale içerisinde, Şehirlerarası seyahatte PCR zorunlu mu ve aşı yaptıranlar seyahatte PCR yaptırıyor mu konularını detaylıca açıklamaya çalıştık. Bu konularla ilgili olarak aklınıza takılan tüm soruları yorum bölümünü kullanarak bizlere iletmeniz halinde, bir kaç saat içerisinde yanıtlanacaktır.

Şehirler arası pcr testi ücretli mi?

Devlet hastanelerinin tamamında ücretsiz olup, acil durumlarda hastanelerin acil servislerine giriş yaparak, durumu anlatıp ücretsizce pcr testi yaptırmak mümkün!

Şehirler arası pcr testi kaç gün geçerli?

Daha önceleri pcr testi yaptıranlar, şehirler arası yapmak istediklerinde bu test ile 30 gün geçerli olabiliyordu. Ancak son düzenleme sonrasında şehirler arası pcr testi kaldırılmıştır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku