Gizli Numaradan Arayan Kişiyi Bulma 2023

Gün içerisinde sizi sürekli rahatsız eden, gizli numaradan arayan kişiyi bulma işlemi nasıl yapılır? Bunun için izlemeniz gereken hem yasal hem de pratik bir kaç çözüm önerimiz olacak. Bu yöntemleri kullanarak gizliden arayanı bulma işlemini gerçekleştirebilir ve sorunları kökünden halledebilirsiniz. Bazı sektörde çalışan insanlar, çalıştıkları iş gereği telefon numarasını gizli numaralara kapatamıyor. Ayrıca rehbere gizleme işlemi de yapamıyor. Bu tür durumlar genelde şirket hatlarında yaşanan sorunlar olarak ön plana çıkmaktadır. İşte tam olarak bu noktada, gizli numaradan arayanı bulma 2023 işlemi, sizleri rahatsız eden kişinin tespit edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Makalemizin içeriğine geçmeden önce İsimden Telefon Numarası Bulma konumuzu da inceleyebilir, sizi rahatsız eden numaraların da kime ait olduğunu öğrenme konusunda ayrıca detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gizli Numaradan Arayan Kişiyi Bulmak İstiyorum

Gizli numaradan aranmak, bir çok insan için pek hoş karşılanmaz ve istenmeyen bir durumdur. Böyle bir durum karşısında, aranan kişi, bu numaraların tespiti ve kim olduğuna dair araştırmalar da yapmaktadır. Aslında gizli numaraların önüne geçmek veya tespit etmek bir kaç yöntemle mevcuttur. Bu yöntemler bazı durumlarda gerçekten işe yaramakta, gizliden arayan numarayı bulma konusunda size yol göstermektedir. Peki gizli numaradan arayanı bulma 2023 yılında nasıl yapılır? İşte gizli numaradan aranı bulmayla ilgili en çok yardımcı araçlar;

  • Turkcell UpCall uygulaması ( Turkcell gizliden arayan numarayı bulma )
  • Android ve iOS için Dedektif uygulaması,
  • Yine Android ve iOS cihazlarda yaygın kullanılan Türk Contact uygulaması.

Bu ve buna benzer uygulamalar, size gelen çağrıların kime ait olduğunu öğrenmek konusunda yardımcı olabilmektedir. Tabi %100 kesin ve net doğru cevap verdiğini garanti edemeyiz. Bu tür uygulamalar 3. sınıf parti uygulamalarına girmektedir ve yapımcısı farklı olduğu için GSM hatlarıyla bir bağlantıları bulunmamaktadır. Bu nedenle GSM hatlarının veri tabanlarına erişemezler ve sadece bazı mettodları deneyerek ulaşmaya çalışırlar. Birtek UpCall uygulaması Turkcell gizliden arayan numaraları bulma konusunda bir tık önde görünmektedir.

Vatandaşın çoğu son yıllarda gizli numaradan arayan kişiyi bulma aramalarında ne ile karşılaşacaklarını tam olarak bilmemekte. Hali ile cep telefonlarından özel numaradan gelen aramaları kapatmaktalar. Sizlerde gizli numaradan arayan kişiyi bulma aşamasında hattınızı bu aramalara kapatarak, sorunu çözebilirsiniz.

Gizli Numaradan Arama Kapatma 2023

Gizli numaradan çağrı almanın önüne geçmek için uygulayacağınız bir diğer yöntemde gizli numaradan arama kapatma yöntemidir. Bu servis tüm operatörler tarafından size sağlanmaktadır. Bu ayarı açık tuttuğunuz sürece, numarası gizli olan kişiler sizi aradıkları zaman, “Aradığınız numara gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir” uyarısıyla karşılaşacaklar.

Turkcell Gizli Numara Arama Kapatma

Turkcell’den bu işlemi gerçekleştirmek için Dijital Operatör uygulamasını kullanmanız yeterlidir. Uygulama içinde hat ayarlarından gizli numaradan çağrı alma kapatılabilir. Ayrıca müşteri temsilcileri ile yapacağınız görüşmelerde de turkcell gizli numaradan çağrı engelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Telefon arama bölümünden *253# tuşlaması yaparak da gizli numaralardan çağrı almayı kapatmanız mümkündür.

Vodafone Gizli Numara Arama Kapatma

Vodafone’da gizli numaradan aranmayı engellemek için Vodafone yanımda uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca Vodafone müşteri hizmetleri yetkileriyle görüşerek de gizliden aramayı engelleme 2023 işlemini yapabilirsiniz. Bunun dışında üst kısımda paylaştığımız kodu arama ekranına girerek yine, gizli numara engelleme 2023 işlemini yapabilirsiniz.

Türk Telekom Gizli Numara Arama Kapatma

Türk telekom hat sahipleri, yine Türk telekom’a ait mobil uygulama ayarlarından hatlarını gizli numaraya kapatma işlemini yapabilirler. Bununla uğraşmak istemeyen kişiler yine Turkcell kısmında açıkladığımız kodu arama ekranından yaparak gizli numaralardan gelen çağrı engelleme işlemini başarıyla gerçekleştirebilirler.

Turkcell Gizliden Arayan Numarayı Bulma

Turkcell hat sahipleri, gizliden arayan veya numarası rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerin tespit işlemlerini UpCall uygulamasından gerçekleştirebilirler. Turkcell yardımcı araçlar olarak sunulan bu uygulama, hem operatör adı değişikliği, hem gizli numara çağrı kapatma işlemlerinde size yardımcı olacaktır. Tabi gizli numaradan çağrı almaya kapalıysa numaranız, UpCall uygulaması devreye girmemektedir. Zaten çağrı almadığınız için uygulama yanıt vermeyecektir. Turkcell gizliden arayan numarayı bulma işlemi için tek kullanabileceğiniz yöntem de budur.

UpCall bağlantısına tıklayarak, bu uygulama hakkında resmi sitelerinden daha detaylı bilgi alabilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz. UpCall uygulaması hem Android tarafında Play Store mağazasında, hem de iOS tarafında App Store mağazasında yer almaktadır. Burada önemli bir dip not geçmemiz gerekirse, numarası rehbere gizli olan kişilerin tespiti için bu uygulama işe yaramamaktadır. Zaten resmî bir uygulama olduğu için, resmî olmayan yöntemler bu uygulama da bulunmamaktadır. Turkcell Gizliden arayan numarayı bulma işlemi ancak numaranın rehbere açık olması durumunda gerçekleşir.

iPhone Gizli Numaralardan Arayanı Bulma

iPhone, yani iOS işletim sistemi ile gizli numaraları bulma uygulaması ancak numarası açık olan ve görünen kişilerin kim olduğunu tespit etmekte kullanılan uygumalardır. Bu tür uygulamalar, eğer sizi arayan kişinin numarası rehbere açıksa, bu kişinin adını ve soyadını sizlerle paylaşmaktadır. Tabi bu da işinize yarayacak bir bölümdür. Onun dışında App Store, yasa dışı olan uygulamaları bünyesinde barındırmıyor.

Yani böyle bir uygulama olsa bile, App Store üzerinde göremezsiniz ve iPhone cihazlarınıza yükleyemezsiniz. iPhone gizli numaradan arayanı bulma yöntemi ancak bu açıkladığımız yöntemlerle gerçekleşebilir.

Özel Numara Bulma 2023

Özel numaradan aranan insanlar için, bu numaraların kime ait olduğunu bulmak ancak savcılıkla mümkündür. Buda rahatsızlık durumunda savcılığa yapılan başvurularla mümkündür. Size gelen çağrı özel numara ise, bu numaraların tespit edilmesini sağlayacak bir uygulama da program bulunmamaktadır.

  • Özel numaraların tespit edilmesi savcılık makamıyla gerçekleşir.
  • Özel numaralar tespit edildiği zaman yasal süreç başlar.
  • Sizi arayan özel numaraları gösteren bir program yoktur.
  • Özel numaraları gösteren bir mobil uygulama da bulunmuyor.

Savcılık Özel Numara Şikayetleri

Sizi arayan özel numaradan rahatsız olmanız durumunda, savcılığa şikâyet dilekçesi verebilirsiniz. Bu bir suçtur, kişinin tespit edilmesi ve cezalandırılması sizin şikâyetiniz ile gerçekleşebilir. Özel hayat ihlali yapıldığı için ve taciz içeriği için, bu suçun cezası da öyle azımsanacak küçük cezalar değildir. İşte bu nedenle, sizi rahatsız eden özel numaraları şikâyet etmek için beklemeyin. Bir dilekçe vermeniz sadece 15-20 dakikanızı alacaktır ve karşı taraf bunun sonucunda ceza alacaktır.

Gizli numaradan arayanı bulma konusunda savcılık ekiplerinin şikâyet halinde tam yetkileri mevcuttur. Vermiş olduğunuz dilekçe neticesinde, sizi arayan numaralar incelenir ve GSM operatöründen bilgileri istenir. GSM Operatörleri böyle durumlarda, özel numaraların tespiti işlemini rahatlıkla yapabilir ve savcılığa bildirebilir. İşte sizi rahatsız eden kişiler hakkında böyle kolaylıklar ülkemizde mevcuttur. Gizli numaradan arayan kişiyi bulma konusunda en etkili yöntem de savcılık olmaktadır. Hem yasal olarak hakkınızı aramış olacaksınız, hem de bu tür olayların azaltılması için verilen cezalar emsal teşkil edecektir.

Gizli Numaraları Şikayet Etmek İçin Savcılık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sizi arayan gizli numaraları savcılık makamına şikayet edebileceğinizi açıklamıştık. Peki bu şikayet süreçleri nasıl işlemektedir? Gizli numaraları şikayet etmek için savcılık başvurusu nasıl yapılır, şimdi bu konudan bahsetmek istiyoruz. Gizli numara kapatma için bunlara bakabilirsiniz.

Gizli ve özel numaraları şikayet etmek için adliyeye gidip savcılığa dilekçe vermeniz gerekmektedir. Hatta hiçbir bilgi sahibi olmadan bile, adliyeye gittiğiniz zaman, fotokopi kısmında yer alan kişi sizin tüm dilekçesini cuzi bir ücret karşılığında yazmaktadır. Bu ücretler genellikle 5-10 Türk lirası civarında olur. Sizin yapmanız gereken tek şey ise, almış olduğunuz dilekçeyi kimlik fotokopinizle beraber savcılık birimine teslim etmektir. Kısacası ortalama 10 dakika içerisinde bu işlem tamamlanır ve yasal süreç başlar. Siz, şikâyetinizi geri çekmediğiniz sürece kişi tespit edilir ve Türk ceza kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılır.

Gizli numaradan arayanı bulma işlemi gördüğünüz gibi en iyi savcılık makamıyla gerçekleşir ve yine cezası mahkemeler tarafından tayin edilir. Bu nedenle bu konuda taviz vermeden ve üşenmeden şikayete gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Bilinmeyen Numaraların Tespit Edilmesi

Eğer numaralar özel değil de, sadece rehberinizde kayıtlı değilse, bu numaraların tespit edilmesi daha kolay bir durumdur. Karşı tarafın numarası rehbere açıksa, bu çok daha kolay bir durumdur. Hemen yazının başında belirtmiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak, bu kişilerin tespit edilmesi işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda sizlerde detaylı bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Gizli numara kapatma işlemleri çok basit.

Beni Arayan Özel Numarayı Nasıl Bulabilirim?

Bireyler özel numara nasıl bulunur, bunun için eğer numara rakamları sizin ekrana yansımış ise bu özel numaranın kime ait olduğuna öğrenmek için 118 hattını aramalısınız. Eğer ki, ekranda özel numara ibaresi çıkıyor ise abone olduğunuz firmaya karşı dava açarak, bilgilerin paylaşılması talebinde bulunmanız gerekiyor.

118 80 Ücreti Ne Kadar 2022

118 80 tarife ücreti 2022 yılında artırılmış olup, arayanın kim olduğunu öğrenmek için bu özel numarayı arayanlar olabilir. Bilinmeyen numaralar servisi olan 118 80 ücreti dakikası 4.48 TL şeklinde ücretlendirilir. 11880 kaç TL alıyor diyenler 4.48 TL 60 saniyelik için almaktadır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku