Sicili Bozuk İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar 2023

İcralık olanlara kredi veren bankalar 2023 konu içeriğimizde, icralık olanlar kredi çekebilir mi gibi soruların detaylı yanıtlarını paylaşacağız. Yasal takip süreci bankalar ve krediler sektöründe özellikle kredi kullanıcısı adına hiç istenmeyen bir durumdur. Yasal takipte olan kişi, bu durumdan çıkmak için bazen kredi çekmek isteyebilir. Bu genellikle tercih edilen bir yöntemdir. Burada size engel olacak durum ise, her bankadan kredi alamayacağınız gerçeğidir. Peki böyle bir durumda ne yapılır ya da neler yapılmamalıdır? İşte son çare kredisi olarak almayı düşündüğünüz kredi ile ilgili yapmanız ve yapmamanız gereken bilgiler.

İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar 2023

İcralık olan kredi çekebilir mi konumuza bu krediyi temin edebileceğiniz bankalar ile başlayalım. Bankalara olan borcu nedeniyle icralık duruma gelen insanlar, var olan sıkıntılarını biraz da olsun hafifletmek için kredi çekmeyi düşünmektedir. Bu bağlamda icralık olanlara kredi veren bankalar araştırılarak nakit ihtiyacı giderilmeye çalışılmaktadır. Günümüzde hizmet veren tüm bankalar borçlarına sadık kalan bireylere kredi ve kredi kartı sunmaya ılımlı yaklaşsa da, bazı bankalar özellikle pandemi sürecinde zorluk çeken insanlara da yardımcı olabilmek adına kredi verebilmektedir.

İcralık olanlar kredi çekebilir mi 2023 konumuzda, borçlar nedeniyle icralık duruma gelmiş olan vatandaşlar, bazı bankalardan düşük limitli krediler çekebilmektedir. Genellikle bu tür borçlu bireylerin yalnızca temel ihtiyaç kredilerinden yararlanabilmesi mümkündür. Aşağıdaki başlıklara göz atarak icralık olan bireylerin kredi çekebilmesini sağlayacak bilgilere erişebilirsiniz.

İcralık Olanlar Kredi Çekebilir Mi?

İcralık duruma gelen vatandaşlar, bu duruma borçlarına sadık kalmadıkları için geldiği için kredi çekmekte zorluk çekebilmektedir. Bu gibi durumlarda, kredi çekmek isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Aşağıdaki listede bu hususlar açıklanmaktadır.

  1. İcralık duruma gelseniz dahi borçlarınızı ödemeyi ihmal etmemeniz gerekmektedir.
  2. Su faturası, elektrik faturası gibi bankalar ile bağı olmayan borçlarınızın da düzenli ödendiğinden emin olmalısınız. Zira bu alanlarda yapılan borçlar da toplam borcunuza eklenmektedir.
  3. Kredi notunuzu yükseltmek için doğru eylemlerde bulunmalısınız.
  4. Sürekli bankalara kredi başvurusunda bulunmanız ve reddedilmeniz, kredi çekmenizi zorlaştıracaktır. Bu nedenle ilk olarak kredi notunuzu yükseltmeye ve borçlarınızı azaltmaya odaklanmanız tavsiye edilmektedir.
  5. İcralık olanlar kredi çekebilir mi konusunda bankalar kredi başvurusunda bulunmadan önce kefil ya da ipotek yöntemleri ile kredi seçeneklerine göz atabilirsiniz.
  6. Banka hesaplarınızda sürekli bir para akışı olmasını sağlamalısınız. Örneğin düzenli olarak hesabınıza para yatırabilir ve çekebilirsiniz. Böylelikle bankalar sizin geliriniz olduğunu ve borcunuzu ödeyebileceğinizi düşünecektir.
  7. Düzenli borç ödeyerek bankalara güven verme yöntemlerine ek olarak banka hesabınız<da olabildiğince yüksek tutarlarda para bulundurmalısınız.
  8. İcralık durumda olan vatandaşlar, adreslerine gelen icra kâğıdına itiraz etmeli ve haciz sorunlarıyla karşılaşmadan önce borçlarını kapatmaya özen göstermelidir.
  9. Bankalar, genellikle kendi müşterilerine çok daha rahat bir şekilde kredi vermektedir. Vadeli ya da vadesiz hesabınızın bulunduğu, kredi veya banka kartını kullandığınız bankaya başvuru yapmanız, olumlu sonuç alma ihtimalinizi arttıracaktır.
  10. Herhangi bir bankaya kredi için başvurmadan önce, o bankanın kredi şartlarını incelemeniz önerilmektedir. Bu sayede çok kez başvuru yapmamış ve kredi alma şansınızı düşürmemiş olursunuz.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat ederseniz, kısa bir süre içerisinde kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilir, bankalara güven verebilir ve nakit para ihtiyacınızı giderebilmek için kredi alabilirsiniz. Bu noktada daha önce de belirttiğimiz gibi Halkbank icralık olanlara kredi gibi araştırmalardan önce, borçlarınızı azaltmaya çalışmalısınız. İcralık olanlar kredi çekebilir mi konusunda bir soruyu daha böylelikle açıklamış olduk.

İcralık Olanlar Nasıl Kredi Başvurusu Yapabilir?

İcralık olan vatandaşlar, tıpkı her vatandaş gibi banka şubelerine giderek, internet veya mobil bankacılığı kullanarak ya da banka müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek kredi başvurusunda bulunabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, Ziraat Bankası icralık olanlara kredi başvurusu işlemi yapmak isteyen bireyler, normal kredi başvurusu eylemlerini tamamlamalıdır. Bu noktada bankadan bankaya farklılıklar görülebilse de başvuru adımları şu şekildedir:

  1. Kredi çekmek isteyen vatandaş, bizzat banka şubesine gitmelidir.
  2. Kişi, bankaya giderken mutlaka yanında resmi gelir belgesi bulundurmalıdır.
  3. Yüksek meblağlı bir kredi çekilecekse istenen şart yerine getirilmelidir. (İpotekle kredi çekilecekse banka şubesinde temsilciye bu durum bildirilmeli, kefille kredi çekilecekse de kefil olmayı kabul eden kişi birlikte bankaya gitmelidir.)
  4. Müşteri temsilcisi gerekli incelemeleri yapacak ve kredi onayı verilip verilemeyeceğini sorgulayacaktır.
  5. Eğer kredi onaylanırsa, üst limit belirlenecek ve müşterinin isteğine bağlı olarak ödeme planı yapılacaktır.

İcralık olanlar kredi çekebilir mi konumuzda, icralık olan vatandaşlar başvuru yapmadan önce hangi bankaya başvuruda bulunacaklarına karar vermeli ve bu bankanın şartlarını yerine getirmelidir. Çoğu banka düşük limitli ihtiyaç kredileri için büyük şartlar aramasa da, büyük meblağlar söz konusu olunca şartlar değişebilmektedir. Örnek vermek gerekirse TEB avukatlık olanlara kredi işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, büyük meblağlar düşünüyorsa kefil veya ipotek şartını sağlamalıdır. Aksi halde alınabilecek kredi tutarı yüksek bir meblağ olmayacaktır. İcralık olanlar kredi çekebilir mi konusunda kredi başvurusu bu şekildeydi.

İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Borçların birikmesi ve en önemlisi gecikmesi sebebiyle icra sorunları ile karşılaşan vatandaşlar, her bankadan olmasa bile bazı bankalardan kredi çekebilmektedir. Özellikle pandemi sürecindeki işsizlik nedeniyle çoğu banka, hemen hemen her vatandaşın kredi çekerek nakit ihtiyacını karşılamasına yardımı olmaktadır. İcralık olanlara kredi veren bankalar, şartları yerine getiren bireylerin kolayca bu bankacılık hizmetinden yararlanmasını sağlamaktadır. Aşağıda yer alan listede, icralık olmanıza rağmen kredi başvurusunda bulunup onay alabileceğiniz bankalar belirtilmektedir.

  • Yapı Kredi Bankası
  • Vakıfbank
  • Akbank
  • İş Bankası
  • Aktif Bank
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • TEB Bank
  • Garanti Bankası

Yukarıda belirtilmekte olan bankalar, icralık duruma gelen vatandaşlara yardımcı olabilmek adına kredi kampanyaları düzenlemektedir. Bu bankalar üzerinden kredi çekmek için şartları yerine getirmeniz yeterli olacaktır. Ancak bu noktada her bankanın kredi kampanyası ve politikası farklı olabileceği için net bir şekilde şartları belirtmek mümkün değildir.

Örnek verilmesi gerekirse, Yapı Kredi icralık olanlar kredi çekebilir mi konusunda işlem yapmak isteyenler, ilk olarak Yapı Kredi müşteri hizmetlerini arayarak şartlar hakkında bilgi almalıdır. Bu sayede bireyler bu krediye uygun olup olmadıklarını tespit edebileceklerdir. Eğer bu şartlar sağlanırsa, kredi çekmek için herhangi bir engel kalmayacak ve ilk başvuruda onay alınacaktır. Zira daha önce de altını çizdiğimiz gibi birden fazla bankaya sürekli olarak kredi başvurusunda bulunmanız, bankaların güvenini sarsacak ve kredi notunuz da bu durumdan olumsuz etkilenecektir.

İcralık Olan Vatandaşlar Kredi Çekebilmek İçin Ne Yapmalı?

Kredi çekmek istiyorsanız, ancak icra gibi bir durum söz konusuysa, bu noktada yapmanız gereken bazı eylemler bulunmaktadır. Her şeyden önce, icra durumundan bir an önce çıkmanız gerekir. Zira icra, haciz, takip, kara liste gibi süreçlerde bankalara güven verilmemektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bazı bankalar istisnai olarak kredi verebilse de, bu kredilerin çok düşük limitli olduğunu bilmek gerekir. Bu nedenle ödenmemiş borçları olduğu için yasal sürece dâhil olmuş vatandaşlar, istedikleri tutarlarda kredi çekebilmek için ilk olarak onları icralık duruma getiren borçtan kurtulmalıdır.

Borçlarınızı zaman içerisinde ödemeniz durumunda, aynı zamanda kredi notunuz da yükselecektir. Bu süreç içerisinde çok fazla bankaya kredi için müracaat etmemeniz, borçlarınızın son ödeme tarihini kaçırmamanız, ek kredi kartı kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede bankalara güven verebilir ve adınızın kara listeye eklenmesini engelleyerek kredi fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Buna da ek olarak kredi başvurusunda bulunacağınız zaman kendi bankanızı tercih etmeniz de bir adım ön plana çıkmanıza yardımcı olacaktır.

İcralık olanlar kredi çekebilir mi 2023 konusun yavaş yavaş sonuna geldik.

Tüm bu bilgiler bir araya getirildiği zaman, icralık durumda olan bireylerin kredi onayı almasının zor olduğu mutlaka bilinmelidir. Ancak doğru yöntemler uygulandığı takdirde düşük de olsa bir kredi çekebilirsiniz. Üstelik yeni çektiğiniz kredinin borcunu geciktirmezseniz, bu durum kredi notunuzu da yükseltecektir. icralık olanlar kredi çekebilir mi konumuzun da böylelikle sonuna geldik. Konu içerisinde paylaşmış olduğumuz bağlantılar, bu konuda size ayrıca bilgi vermektedir.

İcralık olana kim kredi verir?

İcralık olana kim kredi verir, diyorsanız öncelikle banka sicilinin temiz olma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız. Farklı sebeplerle icralık olanlar olduğu gibi banka kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı da icralık olabilirsiniz. Faktöring firmaları, belirli bir komisyon oranı dahilinde faturalı olarak kredi verebilir icralık olanlara.

Vakıfbank icralık olanlara kredi

Devlet bankaları arasında olan vakıfbank, icralık olanlara kredi verebilir. Borç kapatma kredisi adı altında en yakın şubeye giderek mevcut kredi ön onayı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Aktifbank icralık olana kredi

Portföyü bakımından kıyaslandığında aktifbank diğer bankalardan bir tık önde diyebiliriz. Aktifbank icralık olana kredi sunduğu gibi tek çatı altında tüm borçların burada toplanmasını sağlayabiliyor.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku