İsim Soyisimden Telefon Numarası Bulma Yöntemleri 2023

İsimden telefon numarası bulma işlemi, bir çok kişi tarafından yapılmaya çalışılan bir yöntemdir. Bunun temel nedeni, gün içerisinde bir çok kez bilinmeyen numaralardan aranmak ve rahatsızlık edilmektir. Tabi gün içerisinde bir çok kez rahatsız edilen insanlar bunun önüne geçebilmek için çeşitli araştırmalar yapmakta ve bu tür bilgilere erişim sağlamak istemektedir.

İsim soyisimden telefon numarası bulma işlemi de, bu sık yapılan araştırmalardan bir tanesi olmuştur. Tabi birde WhatsApp numarasından isim soyisim öğrenme işlemi var, bu da yazılarla rahatsız eden insanların tespit edilmesi için araştırılan yöntemlerden bir tanesidir. Bu haber içeriğimizde, bunların çözümü için sizlere bir kaç yol ve methot tavsiyesinde bulunacağız.

Konu içeriğine geçmeden önce, İnternetten Reklam İzleyerek Para Kazanma başlığımıza da göz atabilir, bu konu hakkında da detaylı bilgi sahibi olabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

İsimden Telefon Numarası Bulma 2023

İsimden telefon numarası bulma GSM operatörleri tarafından sağlanan bir hizmet değildir. Tabi burada umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Hiçbir GSM operatörü, adından telefon numarası bulma işlemini sizlere sağlamaz. Zaten yasal anlamda bunu sağlaması da yasak. İşte bu nedenle GSM operatörlerinin hiçbiri bu konuda sizlere bilgi vermeyecektir. Yani bu yolu deneyip hiç zamanınızı kaybetmeyin. Bunu denemek size zaman kaybettirir ve sonuç vermez. Kullanıcıların bu konuyla ilgili en sık aradığı bazı başlıklar şu şekilde listelenmiştir;

  • Turkcell İsimden Telefon Numarası Bulma
  • Vodafone İsimden Telefon Numarası Bulma
  • WhatsApp Numarasından İsim Soyisim Bulma
  • Telefon Numarasından Ad Soyad Bulma
  • Türk Telefon İsimden Telefon Numarası Bulma

Bu konuyla ilgili en sık aranan temel başlıklar bunlardır. Şimdi bunları sizlerle paylaşmamızın nedeni, sorunun çözümünde herkesin ortak bir noktada buluştuğunu açıklamaktır. Zaten çözüm esnasında da bu başlıkları kullanacağız.

Turkcell İsimden Telefon Numarası Bulma 2023

Turkcell hattına sahip kişiler yada karşı tarafın Turkcell kullandığını tahmin eden kişiler, Turkcell isim soyisimden telefon numarası bulma araştırması yapmaktadır. Turkcell çağrı merkezi ya da Turkcell mağazaları, kendi müşterilerine ait İsim Soyisim, telefon numarası ya da diğer kişisel bilgilerden herhangi birini paylaşmamaktadır. Turkcell çağrı merkezine ulaşmak için 0 532 532 00 00 ya da Turkcell hattına sahip kişiler 532‘yi tuşlayarak direkt olarak çağrı merkeziyle iletişime geçebilirler.

Vodafone İsimden Telefon Numarası Bulma 2023

Vodafone isim soyisimden telefon numarası bulma işlemi de, tıpkı Turkcell’de olduğu gibi çağrı merkezi ya da bayilikler ile alınamaz. Tabi bu hemen umutsuzluğa kapılmanızı sağlamasın, hemen yazının ilerleyen bölümlerinde detaylı olarak bir kaç yöntemden bahsedeceğiz. Vodafone Çağrı merkezine ulaşmak için 542 542 00 00 numarasını kullanabilirsiniz.

GSM şirketlerinin bu tür konularda bilgi vermemesi, zaten bir buçuk yıldız aktif olan KVKK(Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) kapsamında imkânsızdır. Bu tür bilgileri paylaşmak şirketlerin itibarını da zedeleyeceği için, GSM şirketleri bu bilgileri paylaşmadıkları gibi, bu bilgileri sakladıkları veri merkezlerinde güvenliği de çok sıkı tutmaktadırlar.

Türk Telekom İsim Soyisimden Telefon Numarası Bulma 2023

Tıpkı Turkcell ve Vodafone’da olduğu gibi, Türk Telekom üzerinden de kişisel veri alamazsınız. Ayrıca Türk Telekom’da bilindiği üzere sabit hatlar ve internette mevcut. Sabit hatlar konusunda da Türk Telekom müşterilerinin kişisel verilerini paylaşmamaktadır. Ayrıca sabit internet için de, IP adresi veya IP adresinden isim soyisim ya da adres gibi bilgiler verilmemektedir.

Bu tür veriler ancak savcılık ya da soruşturma ekiplerinin talep edilmesi ile resmî olarak paylaşılmaktadır. Bunların dışında bu tür şirketlerden isimden telefon numarası bulma işlemi mümkün değildir. Türk Telekom çağrı merkezine ulaşım sağlamak için 444 1 444 numarasını kullanabilirsiniz.

Not: Türk Telekom mobil hat, internet ve sabit hatlar için müşteri hizmetleri numarası tek numaradır. Çağrıyı başlattıktan sonra yönlendirmeler gerçekleşmektedir.

İsim Soyisimden Telefon Numarası Bulma 2023

GSM operatörlerinden isimden telefon numarası bulma işlemini gerçekleştiremedik. Peki bunu nasıl yapacağız? Şimdi çözüm önerileri kısmına geçiyoruz ve burada size önerdiğimiz yöntemler, isim soyisimden telefon numarası bulma konusunda size yardımcı olacak yöntemlerdir. Ayrıca konu içerisinde belirttiğimiz yöntemler, Türkiye Cumhuriyeti temel yasaları çerçevesinde de uygundur. Yani yasa dışı hiçbir iş yapmadan bu işlemleri yapabilmenin yöntemlerini belirteceğiz.

Türkiye’de bir kaç yıldır aktif olarak hizmet veren “Bilinmeyen Numaralar” servisleri var. Hatta bununla ilgili geçmiş yıllarda bir çok reklamda karşınıza çıkmıştır. İşte bu yöntemi kullanarak isim soyisimden telefon numarası bulma adına bir seçeneğiniz daima vardır.

Birinci yöntemden bahsettiğimize göre, Türkiye’de hizmet veren bilinmeyen numaralar şirketleri ve servisleri hakkında detaylı bilgi vermeye de başlayabiliriz.

Bilinmeyen Numaralar Servisleri

Ülkemizde bilinmeyen numaralar servisleri aktif olarak kullanılmaktadır. Bu servisleri oluşturan bir kaç şirket vardır. Bilinmeyen numaraları sorgulama işlemi bu servisler aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Peki Türkiye’de hizmet veren Bilinmyen Numaralar servisleri hangileri?

  • Turkcell Bilinmeyen Numaralar Servisi
  • Vodafone isimden telefon numarası bulma servisi
  • Türk Telekom İsim soyisimden telefon numarası bulma servisi
  • UpCall isimden telefon numarası bulma servisi(Turkcell’e ait bir hizmettir)
  • 11880 bilinmeyen numara öğrenme servisi
  • Şehirlerarası Seyahatte PCR Testi Zorunlu mu

Turkcell Bilinmeyen Numaralar Servisi

GSM operatörlerinden Turkcell, bu konuda kendi bünyesinde ayrı bir şirkete sahiptir. Yani Turkcell bilinmeyen numaralar servisi ile sizlerde numaradan isim soyisim sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Peki yazının üst kısımlarında GSM operatörleri bu işi yapamaz diyordunuz, burada yapıyor diyorsunuz diye içinizden bir düşünce geçirdiğinizi duyar gibiyiz. Burada Turkcell bu işlemi ana şirketinde ki bilgileri sızdırarak yapmıyor. Ayrı bir Bilinmeyen Numaralar servisi şirketi mevcut ve numarası rehbere açık olan kişileri, çağrı merkezi yoluyla bildirebiliyor.

Bu Turkcell’in yasal anlamda hakkı olan bir şey. Çünkü Turkcell bunu, sistemde numarası ve adı görünen, tercihlerinde ise rehbere açık olan kişilerin isim soyisim ya da telefon numarasını paylaşarak yapmaktadır. Yani diğer Bilinmeyen Numaralar servisinde ki sistemin aynısı.

Turkcell Bilinmeyen Numaralar servisine 11832 numarasını tuşlayarak ulaşabilir ve Turkcell isimden numarası bulma işlemi için çağrı merkezi yardımıyla sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Vodafone Bilinmeyen Numaralar Servisi

Tıpkı Turkcell’de olduğu gibi Vodafone’da da böyle bir hizmet aktif olarak mevcuttur. Vodafone isimden numara bulma işlemi için yine Vodafone bilinmeyen numaralar servisini kullanabilir, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İsim soyisimden telefon numarası bulma konusunda da Vodafone’u kullanabilirsiniz.

Vodafone İsimden Telefon numarası bulma iletişim numarası 11842 numarasıdır.

Vodafone Ücretsiz Numaradan İsim Soyisim Öğrenme

Vodafone üzerinde, bir numaranın kime ait olduğunu öğrenmek kısa mesaj yöntemiyle mevcut. Tabi bu durum öğrenmek istediğiniz numaranın rehbere açık olup olmamasına da bağlı olduğunu hatırlatalım. Vodafone Numaradan İsim Soyisim öğrenme ücretsiz olarak;

Bu formatta mesajı yazdıktan sonra 7048‘e ücretsiz olarak SMS’i gönderebilir ve sonucunu bekleyebilirsiniz.

Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar Servisi

Diğer iki operatörde olduğu gibi, Türk Telekom’da isim soyisimden telefon numarası bulma işlemi gerçekleştirmektedir. Türk telekom isimden numara bulma işlemi için tuşlamanız gereken çağrı merkezi numarası 11811 olmaktadır.

Hangi GSM Operatörünü kullanırsanız kullanın farketmez, *100# tuşlaması yaparak, mevcut operatörünüzümn bilinmeyen numaralar servisine bağlanabilirsiniz. Kısayol olarak bu numarayı rehberinize de kayıt edebilirsiniz.

Bilinmeyen Numaralar Servisleri Ücretlendirme

Ülkemizde hizmet veren bilinmeyen numaralar servislerini üst kısımda listelemiş ve açıklamasını yapmıştık. Peki bu servislerin kullanım ücretlendirmesi ne kadar tutmaktadır?

Bilinmeyen numaralar çağrı merkezlerinin ücretlendirmesi dakika ve saniye bazında gerçekleşir. 1 dakika altında kalan süreler genellikle 1 dakika olarak tanımlanır, üzerinde sürelerde yarımı geçmişse eğer bir üst rakamı olarak yuvarlanır. Yani 1 dakika 15 saniyelik bir görüşme genellikle 1 dakika ücretinden ya da 75 saniye ücretinden değerlendirilir. 1 dakika 35 saniyelik bir görüşme ise direkt olarak 2 dakika olarak hesaplanmaktadır.

Ücretleri ise dakika da 1.50 Türk lirası ile 5.50 Türk lirası arasında değişmektedir. Hangi servisi kullandığınız ve görüşme süresinin ne kadar olduğu size çıkacak ücreti değiştirmektedir. Bu konuda size söyleyebileceğimiz tek şey, tutarların çok ucuz olmadığıdır. Yani bu servisi kullanmak isteyen kişiler, belli bir tutarın cebinden çıkmasını göze almalıdır.

İsimden Telefon Numarası Bulma Programı

Türkiye’de çağrı merkezi yerine, doğrudan program veya uygulama kullanarak isimden telefon numarası bulma işlemi yapmak pek mümkün değildir. Ancak tam tersi durum mevcuttur. Turkcell’in sağlamış olduğu UpCall uygulamasını kullanarak numaradan isim soyisim sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Eğer karşı tarafın numarası rehber’e açık ise, UpCall uygulaması bu konuda size yazılı bilgi sunacaktır. Ülkemizde UpCall uygulamasının kullanım oranı çok fazladır ve bir çok insan bu uygulamayı kullanarak bilinmeyen numaradan isim soyisim bulma konusunda erişim sağlamaktadır.

WhatsApp Numarasından İsim Soyisim Öğrenme

WhatsApp numarasından ad soyad öğrenme işlemi genellikle en çok aranan konu başlıklarından bir tanesi olmuştur. WhatsApp üzerinden gelen istenmeyen mesajlar ve tacizler genellikle bu durumu ortaya çıkarır. Böyle bir tablo karşısında, mağdur olan kişiler WhatsApp numarasından isim soyisim öğrenme aşamasına geçerler. Peki bu mümkün müdür?

Diğer yöntemlerde olduğu gibi, WhatsApp numarası kime ait konusunda bir kaç yardımcı aracınız var. Bunlar sırasıyla şöyle listelenmektedir;

  • Yukarı kısımda belirttiğimiz Turkcell Bilinmeyen Numaralar servisini kullanmak,
  • Vodafone isim soyisimden telefon numarası bulma servisini kullanmak,
  • Türk telekom isimden telefon numarası bulma servisini kullanmak,
  • UpCall ile sorgulama işlemi gerçekleştirmek,
  • 11880 gibi diğer bilinmeyen numaralar servislerinden bir tanesini kullanmak.

İşte bu yöntemlerden bir tanesi, WhatsApp numarasının kime ait olduğunu öğrenme konusunda sizlere referans olacaktır. Bir diğer yöntem ise, WhatsApp üzerinde size yazan kişinin profil resmine tıklayarak WhatsApp profilini açmak ve ad-soyad kısmında ne yazdığını incelemektir. Bu yöntemi bilen kişiler genellikle bunu gizlerler ancak rehbere açık unutulan numaralarda, isim soyisim bulmak, yukarı kısımda belirttiğimiz maddelerden birini kullanarak mümkündür.

WhatsApp konusunda bir diğer vereceğimiz tüo ise, kişinin profil resminden veya biografi kısmından ipucu elde ederek kim olduğunu bulmaya çalışmaktır. Ayrıca çevrenizden biri olduğundan şüphe duyuyorsanız eğer, etrafınızda ki insanlardan bu numarayı rehberlerinde kontrol etmeleri konusunda ricada bulunabilirsiniz.

E-Devlet Numara Kime Ait Sorgulama

E-Devlet üzerinden bir numaranın kime ait olup olmadığını artık sorgulamak mümkün. E-Devlet numara sorgulama sayfasından sorgu işlemlerinizi yapabilir, e devlet ile numara kime ait bulma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca karşı tarafın numarasını rehbere gizlememiş olması da gerekir. Bir kişinin numarasını rehbere gizlemesi demek, yukarı kısımda anlatılan bir çok yöntemin artık devreden çıkması ve gizemli olarak kalması demektir. Tabi bu yasal süreçler için geçerli değildir.

İçeriğimizin sonuna geldik. Yukarı kısımda anlatılan bilgiler ve açıklamalar ile ilgili olarak aklınıza takılan soruları lütfen yorum olarak belirtmekten çekinmeyin. Bizlerle paylaşmış olduğunuz sorularınız genellikle 2-3 saat içerisinde editör ekiplerimiz tarafından onaylanmakta ve uzman arkadaşlarımız tarafından yanıtlanmaktadır.

118 80 ücreti ne kadar?

118 80 bilinmeyen telefon numarasını öğrenen ücretli bir servis sağlayıcısıdır. Tarife ücretlerine baktığımızda 118 80 ücreti tüm operatörlerde aynı ücret kesmekte olup, 60 saniye için sizlerden aldığı ücret 5.49 TL dir.

İsimden numara bulunabilir mi?

Sadece isimden numara bulunmamakla beraber isim soyisimden kişinin numarası bulunabilir. Ancak burada bilinmeyen numaralardan ücretli bir şekilde öğrenmek mümkün! 118 80 gibi özel servisleri arayarak, kişinin bilgilerini hatta hangi il ve ilçede bulunuyorsa bunları da belirtmeniz durumunda daha hızlı sonuç çıkacaktır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku