Krediyi Erken Kapatmak Kredi Notunu Etkiler Mi? 2023

Krediyi Erken Kapatmak Kredi Notunu Etkiler mi sorusu kredi ile yaşamını sürdürenler tarafından merak ediliyor. Sorudaki ana sebep bireyin gelecek kredi alış potansiyelini değerlendirmesidir. Bireylerin akıllarında ise şu geçmekte: krediyi erken kapatmak istersem, kredi notum düşer mi? Gelecek işlemlerini kredi üzerine kuran şahısın duymak isteyeceği son şey notundan dolayı kredi alamayacağının haberidir. Bu durumun yarattığı endişe sonucu birey her yerde araştırmalar yapıyor, eylemlerini de ona göre şekillendiriyor.

Fakat internetin karmaşık sisteminden gerekli düzende güvenilir bilgi alamaması bireyin endişesini 2 katına çıkarıyor. Bu yazımızda size lazım olabilecek her türde cevapları bulabilirsiniz. Artık endişelenmenize gerek kalmayacak, eylemlerinizi yazımız cevapları üzerinden şekillendirebileceksiniz. Kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar hangileri?

Krediyi Erken Kapatmak Mantıklı mı?

Kredinin Erken Kapatılması alınan kredi türüne göre farklı avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda bazı durumlarda bankadan bankaya değişen erken kredi kapama cezası da söz konusu olabilir. Bu durumun net anlaşılması için ilk önce kredi türlerine kısa bakış atmakta fayda var. Genel olarak bankalar tarafından sunulan 8 kredi türü mevcut. Fakat bunlardan Kredinin Erken Kapatılması cezası sadece 2 tür kredide kendini gösteriyor.

  • Konut kredisi
  • Taşıt kredisi

Konut kredisinde genel olarak ceza miktarı kredi vadesine göre değişiyor. Fakat bilinmesi gereken en önemli etken cezanın toplam ödemenin en fazla %2 sini kapsayabilmesidir. Taşıt kredisi erken kapatma cezası genel olarak çoğu bankada bulunmuyor. Fakat bazı fon yatırımlarında faiz uygulayan bankalar kredi zamanındaki faizden kazanabilecekleri rakama göre ceza işlemi uyguluyorlar. Vatandaşlar, krediyi erken kapatmak mantıklı mı sorusuna yanıt arayabilir!

Bunun haricinde erken kredi kapama bireye kredi notu artışı sağlıyor. Gelecek kredi ihtiyaçlarını olumlu yönde etkileyecek bu artış sonucu şahıs zahmetsiz bir şekilde kredi çekebilecek. Bunun haricinde kredi notu yükseltimi için yapabilecek eylemler mevcut. Genel olarak bireyin kredi ödemesini geciktirmeden yapması kredi notunda önemli artışa sebep olacaktır.

Krediyi Erken Kapatırsak Ne Olur?

Krediyi Erken Kapatırsak ne olur gibi sorular genel olarak kaynak eksikliğinden doğuyor. Her şeyden önce kredi çekerken bankanızın sunduğu hizmetleri incelemeniz gerekiyor. Zira erken kredi kapatma durumunda yapılacak eylemler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Şayet bankadan herhangi bir bilgi almadan krediyi erken kapatma isteğinde bulunursanız ceza uygulamalarına maruz kalabilirsiniz.

krediyi erken kapatmak isteyenler
krediyi erken kapatmak

Yukarıda da belirtildiği gibi bazı kredi türlerinde erken kapama cezası diye bir etken mevcut. Fakat bu etken dışında bankanın krediyi erken kapatma durumunda bireye sağladığı faydalar da mevcut. Bu faydalar:

  • Faiz ödemesinden kurtulmak.
  • Kredi notu artışı.
  • Bireye internet bankacılığı vasıtasıyla daha çok kredi arz edilir.
  • Bazı internet bankacılığı uygulamaları krediyi erken kapama sonucu gelecek kredi limitini de artırabilir.

Krediyi Erken Kapatmak 2023

Erken Kredi Kapama konusunda bilinmesi gereken önemli hususlar mevcut. Genel olarak bu işlemden fayda elde etmek istiyorsanız 2 durum zamanı bu işlemi uygulamanız gerekiyor.

  • Krediyi ilk aylarında kapatmanız sizlere faiz konusunda avantaj sağlayacaktır
  • Uzun vadeli kredilerde krediyi erken kapatmanın sağladığı faiz avantajı

Yukarıda da belirtildiği gibi sadece 2 durumda Erken Kredi Kapama tavsiye edilir. Geri kalan durumlarda avantaj ceza işlemi uygulanmadığı zaman sadece kredi notu artışı olarak gözlemleniyor. Krediyi erken kapatmak hakkında hukuksal çözümler;

Krediyi erken kapatanların yorumları 2023

Kendimden örnek vermek istersem, konut kredisi zamanında çekmiştim. Faiz oranları o zaman 0,90 larda idi. Aradan 5-6 ay geçti ve faiz oranları yeniden aşağıya çekildi. Bende fırsat bu fırsat diyerek, doğrudan kredi çektiğim banka şubesine gidiyorum. İlgili görevli ile konuşup, konu hakkında bilgi talep ediyorum. Tüm bankalarda bu özellik aynı olup, bana aynen şunu demişti; Sicili bozuk olanlara kredi

Krediyi erken kapatan Betül hanım; Ben bir bankadan ihtiyaç kredisi çekmiştim. Çektikten bir kaç ay sonra ekonomik durumum iyi oldu ve ödemelerin tamamını yapmak istedim. Bunun için bankaya uğradım krediyi erken kapatmak istiyordum, nedeni de cebimden fazla para çıkmaması içindi. Ticari müşteri olmadığım için herhangi bir ceza ile karşılaşmadım.

Kredi faiz oranları düşse dahi, size sunulan kredi kampanyalı olup, o an ki kampanyasız oran üzerinden indirime gidileceği ve yine zarar edilebileceği belirtilmiştir. Yani 0,99 dan alınan konut kredisi kredi başvuru aşamasında 1,25 olup, kredi faiz oranları düşse dahi 1,25 den indirime gidileceği belirtilmiştir. Bu da sizlere avantaj yerine dezavantaj olarak geri dönecektir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku