En Düşük Banka Pos Komisyon Oranları Kaç 2023

Banka pos komisyon oranları güncel bazda en düşük ve masrafı az olan bankalar dahilinde buradan incelenebilir. Zira en düşük pos komisyon oranları merak edilen konular arasında olup, işletmeler bu sayede ödeme kaydedici cihazı bankalardan alırken, kampanyalı faiz oranları ile ödeme almak ister. Pos komisyon yüzdeliği ne kadar düşük kalırsa, işletme gideri o kadar az olacaktır.

Banka Pos Komisyon Oranları 2023

En düşük komisyonlu pos, genel olarak işletme sahiplerinin sıkça merak ettiği konulardan biri olmaktadır. Bankalar, günümüzdeki zamlara ek olarak 2023 yılında banka pos komisyon oranlarına da artış getirmişlerdir. Belirtilen artışlar, her banka kapsamında aynı olmamakta, yapılan ödeme miktarı ve banka niceliği çerçevesinde değişiklik göstermektedir.

Banka pos komisyon oranları incelendiğinde devlet bankaları, özel bankalara oranla uygun olsa da, kesilen pos işletme masrafı da katıldığında daha fazla aldıkları görülür. Bu nedenle en düşük banka pos komisyonu incelerken, alınan masrafların en az olmasına dikkat edilmeli ve 6 ay da bir yapılan pos kampanyaları incelenerek, çok daha uyguna getirebilirsiniz.

  • Yapıkredi bankası pos komisyon oranları incelendiğinde 6 ay masrafsız 24 saat sonra geri ödemeli olacak şekilde %1.15 le işletmelere destek verdiğini belirtelim.

Genel olarak işletmelerden alınan pos komisyon oranları aynı banka kapsamında, ödeme tutarlarına göre değişmektedir. Güncel olarak Türkiye genelinde hizmet sunan bankalar arasında, en uygun komisyon oranı sunan 3 banka mevcuttur. Peki bu bankalar hangileri?

En Düşük Komisyonlu Pos 2023

2023 yılı içerisinde en düşük komisyonlu pos kapsamında hizmet sunan bankalar, bunlardır:

  1. Türkiye İş Bankası
  2. Ziraat bankası
  3. Halkbank

Belirtilen bankalar, genel olarak işletmelerden her ödemeye göre farklı komisyon tutarları almaktadır. Ancak bu devlet bankaları her ne kadar komisyonu düşük tutsalar da, kestikleri masrafların fazla olması nedeni ile bir adım geride kalabiliyor. Özellikle ziraat bankası pos komisyonu günümüz şartlarında her ay 120+120 olmakla beraber 240 TL sadece gider masrafı alıyor!

İşletmelerden, pos ile ödeme karşılığında komisyon alan bankalar, genellikle alacakları tutarı, aşağıdaki formüle göre hesaplamaktadır:

  • Ödenen meblağ x Komisyon oranı / 100 = Komisyon tutarı

Örneğin 1000 TL ödeme kapsamında %2 komisyon oranı olduğunu düşünürsek, 1000 x 2 / 100 = 20 TL yapmaktadır. Belirtilen hesaplama yöntemi çerçevesinde, kısa sürede bankanın uyguladığı komisyon oranı bilgisiyle uygulanacak komisyon tutarını öğrenebilirsiniz.

  • Banka pos cihazları incelendiğinde şube yetkiliniz ile tüm detayları baştan konuşmanız gerekiyor. Ayrıca her ay pos cihazı komisyonu değişebiliyor yani bu ay %1.15 ile işletme pos komisyonu verilirken, bir sonraki ay %1.20 olabilir ve bu oran değiştiğinde pos cihazının ekranında yeni pos komisyon oranlarımız şeklinde uyarı alacaksınız. Ancak komisyon düştüğünde ne yazık ki, uyarı verilmemekle beraber sizlerin banka şubesini arayarak, komisyon oranını düşürmeniz gerekiyor.

Sanal Pos Komisyon Oranları 2023

Sanal pos komisyon oranları, güncel olarak Türkiye kapsamında bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Belirtilen bankaların sunduğu komisyon oranları, bu şekilde olmaktadır:

  • Ziraat bankası – kredi kartı için %0,98 banka kartı için ise %0,48
  • Halk bankası – ödemeye miktarına göre %1,24 ile %40 arasında değişmektedir.
  • Vakıfbank – ödeme miktarına göre %1,5 ile %5,2 oranları arasında değişmektedir.
  • Garanti BBVA – %1,80 ile %2,70 arası komisyon oranı
  • Türkiye iş bankası – %1,23 komisyon oranı
  • Akbank – %1 ile %3 arası komisyon oranı
  • Yapı kredi – %1,6 ile %1,69 arası komisyon oranı
  • Denizbank – %3 komisyon oranı
  • QNB Finansbank – %1,30 ile %5,30 arası değişmektedir.
  • TEB bankası – %5,35 ile %8 arası değişmektedir.
  • İNG bank – %1,30 ile %1,90 arası değişmektedir.

Genel olarak belirtilen komisyon oranları hem sanal hem de banka pos cihazları kapsamında düşük farklar ile seçilmektedir.

Belirtilen komisyon oranları çerçevesinde sizlere en uygununu tercih ederek, gelecek planlarınızı, şekillendirebilirsiniz.

Pos Ücretleri En Uygun

En uygun pos ücretleri, genellikle işletmenin cirosuna göre değişiklik göstermektedir. Her şeyden önce pos komisyon oranları, genel olarak ödeme arttıkça azalmaktadır. Dolayısıyla, en uygun post komisyon oranı, banka değil, işletmenin işleyiş şekline bağlı olmaktadır. Ayrıca, sanal pos komisyon oranları ile banka pos komisyon oranları arasında, ufak bir fark mevcuttur.

Genel olarak sanal pos komisyon oranları, banka pos komisyon oranlarından daha uygun olmaktadır. Şayet en düşük komisyonlu pos elde etmek istiyorsanız, belirtilen bilgiler kapsamında detaylı araştırma yapmanız gerekmektedir.

Kredi kartını nakite çevirme

  • En uygun pos cihazı hangi banka, diyenler banka şubelerine uğramalıdır zira şube dışında internet bankacılığı ile şubeden alınan komisyon oranları farklılık gösteriyor genelde. Özellikle 6 ay masraf almayan yapıkredi bankası bu alanda liderdir diyebiliriz.

ING Bank POS Komisyon Oranları 2023

Banka pos komisyon oranları işletmelerin hacimlerine göre şekillenir genelde. Bu nedenle ilk kez pos cihazını alan işletme tercihini ing bank ile yaptığında pos komisyon oranları %1.25 ile %1.45 arasında olacağını bilmelidir.

Dediğimiz gibi işletme pos hacmi ne kadar artarsa alınacak olan komisyon oranı hızla düşecektir.

Yapı Kredi POS Komisyon Oranları 2023

Yapıkredi pos komisyon oranları alınan masraflar yönünden diğer bankalara oranla çok avantajlıdır. Özellikle her yıl yapılan pos kampanyalarından biri olan 6 ay masrafsız pos kampanyasına hızlıca başvurabilirsiniz.

Yapı kredi pos komisyon oranları %1.15 ile başlıyor ve %1.50 e kadar çıkabiliyor. Sözleşme içeriği, işlem hacmi ve paranın ne zaman yatırılacağı bilgilerine göre bu oran değişebilir.

Akbank POS Komisyon Oranları 2023

Akbank pos komisyon her ne kadar reklamlarda düşük faiz oranlarını gösterse de, sözleşme içeriği çok iyi dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Alınan masrafların listesi çıkarılmalı gerektiğinde akbank pos danışma hattı aranarak, pos komisyon oranları sorulmalıdır.

Akbank ciroya dikkat ederek işletmelerden %1.25 ile %2 arasında komisyon bedeli alabilir.

Pos cihazı kaybolursa ne olur?

Bankaların işletmelere satış için verdiği pos cihazı kaybolursa veya çalınırsa sözleşmede geçen maddeler baz alınıyor. Örnek bir bankadaki sözleşme içeriği incelendiğinde verilen pos cihazının kaybolması durumunda bankaya işletmenin pos cihazı tutarını nakden ödemesi şartı bulunuyor. Bu tutar ise 4 haneli rakam şeklinde olup bankalara göre değişebiliyor.

Pos kesintisi ne kadar?

Bankaların mevcut sözleşmelerine göre değişkenlik gösterse de, çoğu pos kesintisi %2.5 nin üzerine çıkmamakta. Pos kesintisi için banka şubelerinden çok uyguna komisyon alabilirsiniz ancak kesilecek olan masraflara dikkat edilmelidir. Özellikle yapıkredi 6 aylık masrafsız pos çok avantajlıdır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku