Banka Hesap Hareketleri Dökümü Nedir? Nasıl Nereden Alınır? 2023

Banka hesap dökümü olarak bilinen banka hesap hareketleri dökümü hakkında bilgi almak isteyenler kısa sürede bu bilgiye ulaşabilirler. Banka hesabı üzerinden, geçmişe dönük tüm hesap hareketleri banka sunucularında kayıtlı olması nedeni ile herhangi bir yere kaybolmadığı gibi silinmez.

Banka Hesap Hareketleri Dökümü Nedir?

Banka dökümü, hesap hareketleri gibi kelimeleri sıklıkla duymuş olabilirsiniz. Zira bankacılık ile işleri olan her vatandaşın, kayıtlı banka hesap bilgilerinde bu işlemleri görmeniz mümkündür. Banka hesap hareketleri dökümü sayesinde kişinin ilgili hesabına para giriş çıkışları, tarihleri ve miktarı kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede banka ile şahsın hesap hareketleri resmi kayda geçer.

Vatandaşlar e-devlet aracılığı ile banka hesap hareketleri dökümü alınıp, alınmayacağını sorgulayabilir. Ne yazık ki, banka hesap dökümü e-devlet üzerinden ulaşamazlar. Nedeni de bankaların kendi güvenlik platformu ile edevlet resmi sitesinin uyuşmaması veya kendi güvenlik politikalarına aykırı olmasından dolayıdır.

Banka hesap hareketleri dökümü almanız için kişinin bir banka hesabına sahip olması gerekiyor. Para giriş ve çıkışı olan her hesapta bu bilgiler tarih bazında sıralanıyor. Genelde internet bankacılığı ve mobil bankacılık kullanan vatandaşların bu bilgilere erişimi daha kolay ve hızlıdır. Tek tuş ile ilgili dökümü indirip inceleyebildiğiniz gibi online üzerinden de bankanın resmi internet sitesine girerek de öğrenebilirsiniz.

Banka Hesap Hareketleri Görüntüleme

Banka müşterileri, kendi hesaplarının bilgilerine rahatlıkla erişebiliyor. Kişi, bankanın resmi internet sitesi veya mobil bankacılığına giriş yaparak, ilgili hesabı açıp, hesap hareketleri sekmesini işaretlemelidir. Sonrasında karşısında banka hesap hareketleri görüntüleme seçeneği çıkacak ve oradan almak istediği bilgiye erişebilecektir.

Birçok bankanın hesap hareketlerine bu şekilde ulaşabilirsiniz. Söz konusu ziraat banka hesap hareketleri dökümü dahil diğer bankaların da hesap bilgileri üzerinden bilgilere erişilmesi çok kolay. Sadece ziraat bankası olmamakla beraber vakıfbank hesap hareketleri de yine aynı şekilde vadesiz hesaba girerek, aşağı sarkan sekmeden ilgili tarihleri belirterek, bu bilgilere erişebilirsiniz. Adıma kredi çekilmiş mi TIKLA ÖĞREN! Ziraat bankası hesap dökümü alma işlemlerinde ziraat mobil, ziraat internet bankacılığı ve şubelerden alınabiliyor. Dileyenler ziraat bankası müşteri hizmetlerini arayarak da email adresine ilgili dökümü alabilirsiniz.

Hesap hareketleri görüntüleme konusunda günlük, haftalık, aylık ve yıllık bazda erişilmesi mümkün. Yapılması gereken sadece ilgili tarihleri belirterek, hesap hareketleri görüntüleme sekmesine tıklamak olacakır.

Banka Hesap Hareketleri Dökümü Nasıl Alınır?

Hesap hareketleri dökümüne ulaşmak dakikalar içinde mümkün. Dilerseniz online ortamda inceleyebilir, dilerseniz de bu dökümü indirip masa üstünde veya mobilde görüntüleyebilirsiniz. Her türlü işlem için bankanın sitesine veya mobil bankacılık üzerinden giriş yapılması gerekiyor. Banka müşterileri banka hesap dökümü nereden alınır sorusunu sorabilir.

Çoğu bankada sistem aynı şekilde işlese de, banka müşterileri kendi bankaları üzerinden bu döküme nasıl ulaşacaklarını tam olarak bilmeyebilir. Bunlardan biri olan akbank banka hesap dökümü nasıl alınır şeklinde! Öncelikle akbank mobil şubeye giriş yapılması gerekiyor. Sonrasında hesap seçilerek, o hesap üzerinden ”hesap hareketleri” seçilip, tarih bazında sıralanacağını görebilirler. Bununla beraber banka hesap dökümü nasıl alınır sorusuna yanıt vermiş oluyoruz.

Yapıkredi banka hesap dökümü nasıl alınır, diyenler ise www.yapikredi.com.tr adresine giriş yapmaları gerekmekte. Sonrasında hangi hesap üzerinde işlem yapacaklarsa, o hesap seçilip hesap hareketleri sekmesine girmeleri gerekiyor. İlk tıkladığınızda 10 günlük banka hesap hareketleri çıkacak ve sekmeyi aşağı indirdikçe bu süreç 1 ay, 3 ay ve 1 yıl olacak şekilde sıralanıyor.

Banka hesap hareketleri kaç yıl saklanır?

KVKK kapsamında banka müşterilerinin hak ve taleplerinin yerine getirilmesi tüm bankalarca mevzuata tabidir. Bununla beraber banka bilgileri, banka hesap hareketleri dahil bu gibi işlemlerin banka tarafından saklanılması zorunludur. Bu bilgiler eşliğinde banka hesap hareketleri en az 3 yıl süreyle saklanıyor. Ancak en az olmasına bakılmaması gerekiyor zira tüm bankalarda bu bilgiler çok uzun süre silinmemektedir. Bu sürecin en az 3 en fazla 10 yıl ile sınırlı kaldığını belirtelim.

Geçmiş yıllara ait hesap dökümü nasıl alınır?

Diyelim ki, çok acil hesap dökümüne ihtiyaç duydunuz! Ancak banka hesaplarına girince bu sürecin dışında kalan sürelerdeki hesap dökümüne ulaşamadığınızı fark ettiniz. Şimdi ne yapacaksınız? Yapılması gereken sadece bankanın müşteri hizmetlerini arayarak, hesap dökümünü talep etmeniz olacakır. Zira geçmiş yıllara ait hesap dökümü ulaşılması açısından müşteri hizmetleri daha kolay alacaktır. Sizlerin vereceği email adresine email aracılığı ile hesap dökümü gönderiliyor.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku